Xenon
En Taro Adun
Global Moderator

Spol: 
|
 |
« Odgovor #30 : Travanj 07, 2009, 16:05:53 » |
|
Moze izdanak biti i vislje, na mom C. humilisu ima 6-7 izdanaka od kojih su neki skroz pri zemlji a neki su vislje.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
USDA zone: 7b AHS heat zone: 5 Average temperature: 11.7°C (53°F) Annual precipitation: 700 mm (27.56 inches)
|
|
|
|
Pivi
|
 |
« Odgovor #31 : Travanj 07, 2009, 16:23:59 » |
|
Na tim pozicijama obično cvijet izbija. Xenon: pa daj sliku 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
više sadit, manje razmišljat
|
|
|
|
Veruda
|
 |
« Odgovor #32 : Travanj 07, 2009, 17:23:51 » |
|
nailazio sam po internetu na izdanke koji su izbijali i više od zemlje, ali ko će sada to tražiti...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Pivi
|
 |
« Odgovor #33 : Travanj 07, 2009, 18:25:31 » |
|
Da, veći primjerci nekih palmi znaju granati iznad zemlje tako da se primjerice 1 deblo račva na 2. Jesi na to mislio? Ali to nisam vidio (ili se bar ne sječam) do sada sa chamaeropsima.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
više sadit, manje razmišljat
|
|
|
|
Henoh
|
 |
« Odgovor #34 : Travanj 08, 2009, 10:52:55 » |
|
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: Travanj 08, 2009, 10:55:15 Henoh »
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
|
|
branimir
|
 |
« Odgovor #36 : Travanj 08, 2009, 12:27:52 » |
|
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
|
hobotnica
Phoenix
Spol: 
|
 |
« Odgovor #38 : Travanj 08, 2009, 15:57:11 » |
|
Ima tu puno lipi stvari samo nesmin kazat !  Hahaha salim se,palme su super a i ona podjela posude na vise dijelova mi se svidja! Samo naprijed Henoh 
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: Travanj 08, 2009, 16:02:17 hobotnica »
|
Evidentirano
|
|
|
|
Zexland
Jubaea
Spol: 
|
 |
« Odgovor #39 : Travanj 08, 2009, 21:06:54 » |
|
Henoh SVAKA CAST ! Sve su lepe, zdrave i zelene  Samo da znas da si mi ti bio inspiracija za sadnju Chamaerops humilisa u vrt 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
http://www.zizstudio.comUSDA zone for Zexland: 7b/8a --------------------------------- Aps. minimum in last 25 years: -18c Aps. maximum in last 25 years: +47c
|
|
|
|
branimir
|
 |
« Odgovor #40 : Travanj 08, 2009, 22:17:30 » |
|
Zanimljive su te portabl metalne konstrukcije u kojima su tegle. Jeli to kao nekakva košarica? Ja kanim ove godine nategnuti sigurnosnu žicu s kraja na kraj vanjskog dijela prozora gdje imam prozorsku dasku široku kojih 15-20 cm. Prozor je južni gdje ima sunca cijeli dan.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Henoh
|
 |
« Odgovor #41 : Travanj 09, 2009, 09:14:36 » |
|
@ Branimire, Hobotnica, Zexland hvala vam @Zexland, moram priznati da ja još nisam stigao otići do vikendice otkako je ovako zatoplilo i nisam posadio onaj spominjani Chamaerops humilis. Nadam se da bih uskoro mogao otići jer sam dobio sljedeći tjedan slobodne dane na poslu i C.humilis ide u zemlju-nema mu pomoći  Šteta što sam izgubio dva dragocjena tjedna koje je mogao iskoristiti za prilagođavanje i ukorjenjivanje. Da ne bi baš bio s tavana na sunce desetak dana se nalazi na balkonu s južne strane zgrade kao priprema za sadnju u zemlju. @Branimire, metalne konstrukcije su kupovne košare. Birao sam najače i najdeblje dužine 80cm (dubinu i širinu nisam mjerio)jer moraju nositi puno tereta. Imaju ih u Bauhausu za 72kn. Može se naći dosta jeftinijih, ali konstrukcija im je tanja pa im nosivost nije neka. Ne bi bilo zgodno da ti palma pogodi nekog ispod balkona ili razbije nečiji automobil. Pored ovih imam i jednu košaru za jednu palmu u kojoj se nalazi veći C. humilis. Cijena im je oko 25kn i dobre su za malo veće palme. Trebao bih još jednu ovakvu košaru ta Phoenix canariensis da mi ne zauzima prostor na balkonu. Umjesto sigurnosne žice možeš improvizirati i dobiti još 10-tak centimetara (npr. za palme u malo većim posudama) s metalnom konstrukcijom kao na slici dolje koja je pričvršćena na zid zgrade. Mislim da ih ima i kupiti. Ako nešto vidim zgodno i povoljno javim ti. 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Xenon
En Taro Adun
Global Moderator

Spol: 
|
 |
« Odgovor #42 : Travanj 10, 2009, 23:42:31 » |
|
Xenon: pa daj sliku   Izdanci oznaceni crvenim stelicama su potpuno pri zemlji, a izdanak oznacen plavom strelicom je krenuo nekih 5-6 cm vislje, i ide na vise.
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: Travanj 10, 2009, 23:42:48 Xenon »
|
Evidentirano
|
USDA zone: 7b AHS heat zone: 5 Average temperature: 11.7°C (53°F) Annual precipitation: 700 mm (27.56 inches)
|
|
|
|
Henoh
|
 |
« Odgovor #43 : Travanj 18, 2009, 00:04:30 » |
|
Konačno sam stigao do vikendice posaditi nešto. Prinove: C.humilis   i mali T. fortunei  Posadio sam još viškove klijanaca C.humilisa i Sabal havanensisa (minora)
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
vladimiro
Phoenix