Ukupno ih je tri, jedan je ispod zidića, jedan je kod stepenica u dijelu koji je kao velika žardinjera i dobrim dijelom je natkrivena i kisne samo kad vjetar nabacuje na tu stranu i treći je pod zaštitom gdje su B. odorata i B. armata. Je stradao mi je Trachycarpus fortunei 'nainital' koji sam dobio od tebe, ali usred ljeta zbog suše. Nije imao još dubok korijen, a zemlja u kojoj je bio se povukla - isušila, a oko njega ilovača se ponašala kao posuda od terakota. To se dogodilo u ljeto 2012 dok sam bio na godišnjem, a nitko nije išao tamo polijevati.Izgubio sam i T. wagnerianus, kupovni za 680 kn

koji je počeo propadati još u hodniku zgrade gdje je zimovao. Ima u starijim postovima sve o tomu, i njegove slike. Posadio sam ga van u nadi da će krenuti. Negdje u 5 ili 6 mj. sam mu povukao sredinu, a kasnije sam krenuo i piliti ga, ali bilo je prekasno jer je truljenje otišlo predaleko. Pretpostavljam da je još, dok su držali palme vani u MBM, radnici dok su ih polijevali crijevima to radili od gore i osigurali početak truljenja, a u 10 mj. kad sam ga kupio već je bilo slabijih mrazeva. Najgore je od živućih Trachycarpusa od zime prošao jedan kojeg sam kupio u Bauhausu za sedamdesetak kuna. Taj je bio posađen 2010 vani, ali je nakon prve zime dosta propatio i povukao sam mu sredinu te sam ga išao piliti jer mi je izgledao dosta ozbiljno oštećen. Vratio se i jako sporo raste. Sada mislim da to možda nisam trebao napraviti i da se mogao vratiti i bez piljenja, ovako ga je to jako unazadilo. Uglavnom, od zime mi nije nepovratno stradao niti jedan Trachycarpus posađen u zemlji. Veći problem je za mlade Trachyje ljetna suša. Isto i za male Sabale od kojih sam nekoliko izgubio zbog suše (1 minor RPS i nekoliko minora 'havanensisa')
Ako se sjećaš Chamaerops humilisa kojeg sam imao dvije zime vani i svake je gubio sredinu (slike isto u starijim postovima), njega sam izvadio i ispilio do zdravog dijela i prebacio u pitar. Sad ima tri minijaturna stabla i nekoliko izdanaka i nalazi se na vikendici.