Meni se čini da je najsporiji od svih R. hystrix s 2 lista godišnje. Sabal minor može izbaciti u vanjskim uvjetima oko 3 lista godišnje, a u kontroliranim oko 5 listova. Sabal blackburniana ne voli direktno sunce preko ljeta jer tada uspori rast. dobije puno čvršće listove, no izbaci po pola lista ili cijeli list za vrijeme ljeta ako se nalazi na poziciji gdje ju tuče sunce od jutra do mraka. Probao sam to prošle godine i tako mi je ispalo. Voli vlagu, ali nemoj s tim pretjerivati dok su mlade nego kad ti formira 3-4 lista jer i S. minor koji isto voli vodu hoće kao mali propasti zbog pretjeranog zalijevanja. Zemlja, izmiješaj kupovnu zemlju za lončanice s pijeskom, možeš i malo perlita staviti ako ga nabaviš. Voli visoke temperature kao i svi sabali s dosta vlage u zraku. Možeš ju špricat s onom pumpicom da joj ugodiš. Možeš ju držati kad ti je vani u prošaranom poluhladu, ili čak u hladu i to će biti bolje od direktnog sunca (mislim kao moja pozicija gdje mi je južni balkon izložen stalno suncu).