da, moguce da visak vode zimi stvara vise problema za prezimljavanje od samih minusa. za ovu zimu mislim komplet kamenjar natkrit nekim najlonom il cime, al samo da ne kisne i da se zasusi. to ce bit dobro i za sabale i agave i juke. a opet sa strane ce imat zraka.
o.scheeri je dobro, ima vec jednu lopaticu vise, vidi se na ovoj grupnoj slici ako malo bolje pogledas. to ce bit gorostas od opuncije. y.torreyi jesu malo porasle, po par listova svaka, i aloifolie od trave iz sjemena, i one nedefinirane yucce s mekim listovima koje najvise lice guatemalensisima a vec 2 god za redom prezimile vani, te su ispod albicije u drugom cosku. ima jos oko 6 recurvifolia na drugom mjestu,koje sam nasao proljetos bacene i sve su se primile,samo nisam stavio sliku.
klijanci juka u kamenjaru od ove godine su svi posajeni direktno u zemlju. samo sam od vrska casa u kojima su bile odrezao ovo gore i cisto forme radi stavio gore, na svakoj pise koja je vrsta, a imam jos zapisano negdi s rasporedom di je koja posadjena, to samo oko 1 cm kruga plastike je gore, nisu u casama. mada se mozda cini tako sa slika. y. baccata je isto dosta porasla, elata isto,carnerosana.. samo mi zao sto mi propala ona brevifolia, al imam male jaegeriane, koje ce za koju god licit na nesto. morat cu malo prosirit kamenjar, obrub i promjenit ovaj sljunak unutra, koji je pomjesan s pjeskom pa malo ne lici na nista sad. to kad se vratim, pravac baumax, i tamo imaju u vrecama pakiran po 25 kila svakakvih boja i oblika kamenja i pijeska... od crvenog do smedjeg,bjelog... nesto cu iskombinirat d bude dobro. a zelja mi je jos ubacit i koju lampu onu led, par komada, za nocni ugodjaj. inspiracija, brda canesa i monte carla. hahahhah