Autor Tema: Butia odorata (ex capitata)  (Posjeta: 249193 vremena)

0 Članova i 4 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline damir

• Cocos nucifera
  • *
  • Spol: Muški
Odg: Butia capitata
« Odgovori #525 u: Lipnja 26, 2011, 11:50:56 prijepodne »
ja sam butiu pospricao tekucim zeljezom. to je folijarno gnojivo s naglaskom na zeljezo, ima jos masu nekih elemenata pa je dobro. zutilo se povratilo i raste sada. drugu koju sam dobio od vladimira, ima isto 2 zuta lista , al cu sacekat jos neko vrijeme jer kad se presadjuju ne smiju se gnojiti.
živjelo globalno "zatopljenje"

Offline branimir

• Global Moderator
« Odgovori #526 u: Lipnja 26, 2011, 13:09:34 poslijepodne »
Nikako da svi izađemo na kraj sa tim žutenjem cocoida kao Butie i Jubaee.
Meni je nedavno jedna Butia krenula u žutilo a oporavila se kada sam je presadio u veću teglu.
Imam Gardeniu za koju sam pročitao da voli kiselu zemlju i da ako zemlja nije kisela nemože iz nje povući željezo.
To se onda manifestira žutim novim listovima sa mrtvim djelovima a tretira se tako da se u vodu za zaljevanje stavi (vjerojatno vrlo malo) octa ili soka od limuna.
To joj navodno opet zakiseli zemlju i sve bude ok. Možda je problem sa cocoidima isti premda se to ipak nigdje ne spominje.
E sad, napravit ću to za sa vodom za Gardeniu ali ne usudim se s tim zaljevati i mladu Jubaeu da je ne izgubim.
Napraviti ću neku totalno razblaženu otopinu pa javim rezultate.

Starija Jubaea koju sam dobio od Tota ne pokazuje tolike probleme ove godine, kao da je došla k sebi.

Offline Henoh

• Administrator
« Odgovori #527 u: Lipnja 26, 2011, 16:02:02 poslijepodne »
Ja sam zbog nesnalazenja s tim zutilom odustao od vecine klijanaca cocoida. Jubaea-e sam totalno napustio. Nije bilo niti jedne palme da nisam imao problema s zutilom, izuzev velike Butie koja se nalazi u zemlji sto je najbolje rjesenje za njih.
'Mediteran kakav je nekad bio'

Offline SCALAR

• Cocos nucifera
  • *
    • Email
« Odgovori #528 u: Lipnja 26, 2011, 16:51:37 poslijepodne »
Ja sam zbog nesnalazenja s tim zutilom odustao od vecine klijanaca cocoida. Jubaea-e sam totalno napustio. Nije bilo niti jedne palme da nisam imao problema s zutilom, izuzev velike Butie koja se nalazi u zemlji sto je najbolje rjesenje za njih.
ja nisam imao sa zutilom problema ni sa jednom palmom sem butia najbolje je resenje strpati je u zemlju ja sam ove godine je presadio u ovu vecu posudu da se malo oporavi pa cu je na prolece u zemlju .
nije znanje znanje znati vec je znanje znanje dati

Offline Yonex

• Global Moderator
    • Email
« Odgovori #529 u: Srpnja 05, 2011, 13:46:59 poslijepodne »
Kao resenje smo svi pronasli sadjenje u zemlju, ja sam moju presadio u neko kao bure pa dok malo ne ojaca nece ici u zemlju.Ipak mislim da je slaba jos uvek. :icon_neutral: Scalar kakva je situacija sa tvojom butiom?
milka

Offline SCALAR

• Cocos nucifera
  • *
    • Email
« Odgovori #530 u: Srpnja 05, 2011, 13:53:42 poslijepodne »
Kao resenje smo svi pronasli sadjenje u zemlju, ja sam moju presadio u neko kao bure pa dok malo ne ojaca nece ici u zemlju.Ipak mislim da je slaba jos uvek. :icon_neutral: Scalar kakva je situacija sa tvojom butiom?
sto se tice rasta rastu dobro sve tri izbacuju list za listom ima desetak dana kako sam ih tretirao ugljenom prasinom da bi se smanjilo zutilo na listovima imam utisak da je pocelo da deluje al videcemo dalje kako ce biti .

Offline Henoh

• Administrator
« Odgovori #531 u: Srpnja 11, 2011, 13:51:40 poslijepodne »
Butia solidno raste. Iako je imala oko 30 % oštećenja na listovima koji su se u cjelosti pokazali do kraja 4 mjeseca ružno su izgledala. Oštećenja nisu bila koncentrirana samo na vrhu listova ili rubovima, nego nekako šaroliko i nije se moglo korekcijski podšišati da opet zgodno izgleda pa sam sve stare listove uklonio.

Prije šišanja

i nedavno

Offline Yonex

• Global Moderator
    • Email
« Odgovori #532 u: Srpnja 11, 2011, 13:54:36 poslijepodne »
Kako se lepo udebljala. :thumb_up:  Ja svoje butie molim da malo brze krenu, vuku se ko mrtve da su. :icon_neutral: Imaju uslove i sve ali nesto im smeta ocigledno. Svidja mi se boja tvojih butia Henoh, plavicaste su(ili je takva slika ispala). :icon_razz:
milka

Offline SCALAR

• Cocos nucifera
  • *
    • Email
« Odgovori #533 u: Srpnja 11, 2011, 13:55:30 poslijepodne »
uh sto je lepa pravi cvrsti zeleni listove moja veca idalje izbacuje zuckate i mlitave listove pre desetak dana tretirao sam je sa ugljenom prasinom da povecam kiselost videcemo sta ce biti mnogo me nervira.

Offline Henoh

• Administrator
« Odgovori #534 u: Srpnja 11, 2011, 13:57:34 poslijepodne »
Boja je možda malo zbog mobitela takva, ali imaju tu plavičastu koloraciju. Listovi su kraći i nešto čvršći od starih prošlogodišnjih koji su vjerojatno rasli u nekom od staklenika.

Offline SCALAR

• Cocos nucifera
  • *
    • Email
« Odgovori #535 u: Srpnja 12, 2011, 18:50:19 poslijepodne »
ista meta isto odstojanje butia tera po starom svetle i dugacke listove img]http://www.dodaj.rs/f/5/Vl/3KDDa11z/img3434.jpg[/img]
« Zadnja izmjena: Srpnja 12, 2011, 18:51:19 poslijepodne od SCALAR »

Offline trava

• Administrator
    • Email
« Odgovori #536 u: Srpnja 12, 2011, 20:32:16 poslijepodne »
Samo neka ona tjera po svome,najljepša je na svijetu.
bvb

Offline Yonex

• Global Moderator
    • Email
« Odgovori #537 u: Srpnja 12, 2011, 20:39:09 poslijepodne »
Moja iste takve listove tera samo malo zelenije, presadio sam je u kantu gde je bio kiseli kupus, mora da raste. :mrgreen: Valjda ce krenuti... :icon_neutral:
milka

Offline trava

• Administrator
    • Email
« Odgovori #538 u: Srpnja 12, 2011, 20:56:38 poslijepodne »
Jeli i tvoja iz istog legla,jednako stara?
bvb

Offline Yonex

• Global Moderator
    • Email
« Odgovori #539 u: Srpnja 12, 2011, 20:59:08 poslijepodne »
Mladja je, ima tek par pravih listova, ali isto raste. I da, iz Crne Gore je donesena, kao i Scalarova ako se ne varam.
milka