Palmapedia.com  
Svibanj 22, 2012, 06:40:33 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti:

Forum   Pomoć Traži Prijava Registracija  
 Str: 1 ... 19 20 [21] 22
  Ispis  
Autor Tema: Rhapidophyllum hystrix  (Posjeta: 13778 )
0 Članova i 5 Gostiju pregledava ovu temu.
janci
Washingtonia
*

Spol: Muški

« Odgovor #300 : Siječanj 10, 2012, 19:16:45 »

Bas ih briga imaju svo vreme ovoga sveta. sun
Evidentirano
Yonex
Global Moderator

Email
« Odgovor #301 : Siječanj 12, 2012, 18:10:13 »

Zanima me sta vi mislite o glistama u kombinaciji sa palmama, u ovom slucaju sa hystrixom. Upravo sam otkrio da moj rhapy ima kolege, male crvenkaste gliste. Ko one za pecanje. icon_mrgreen One se nalaze pretpostavljam samo u gornjem sloju jer jedino tu ima dovoljno vlaznosti za njih posto stalno orosavam. Sacu malo da prestanem da vidim da li ce pocrkati. Mada sumnjam, koliko god ja ne zalivao, ipak ce biti dovoljno vlaznosti za njih. icon_wink Kad ga posadim napolju morace da se "bori" sa njima, ali nadam se da mu one nece smetati. Verovatno gliste nisu zainteresovane da mi prozdiru rhapy-ja. Citam da se kisne gliste hrane korenjem bilja, ali ovo nisu kisne. Neke malene, crvene... mislim da se zovu kalifornijske. Ako one kao sto pise svuda obogacuju zemlju humusom, onda bi ovo mogla da bude dobra simbioza. sun
« Zadnja izmjena: Siječanj 12, 2012, 18:10:40 Yonex » Evidentirano

BΔΞ
alias
Jubaea
*

Email
« Odgovor #302 : Siječanj 12, 2012, 18:23:33 »

Ako sam dobro shvatio, to su one gliste koje znaju biti u kompostu, često u đubrivu i jamama?
Ma neće mu ništa biti od njih, one su vjerovatno dospjele u pitar preko gnoja, jesi li gnoji svoj hystrix?
Ja često nađem gliste po pitarima, najčešće baš te iz gnoja, ali ih uvijek pustim neka budu.
Ako ti to bude smetalo, ili ako utvrdiš da su opasne (nedaj Bože  icon_lol ) onda izvadi hystrix i zapeci zemlju dvadesetak minuta u pećnici, pa ćeš vidjeti šta se desilo sa glistama  icon_mrgreen
Evidentirano
Yonex
Global Moderator

Email
« Odgovor #303 : Siječanj 12, 2012, 18:41:41 »

lol

Nisam prihranjivao hystrix nikako, dobra mu je zemlja pa kad se malo istrosi onda cu probati. thumb_up Ne izgledaju opsno te gliste onako malene, sta bi one mogle da urade. misli Kad sam video jednu providnu bebicu blizu baze palmice, odmah sam pomislio da ga to jede iznutra. icon_shakefist Ali cim sam dovatio pincetu i izvukao je, video sam da nije nista opasno. icon_mrgreen Nek izdrzi jos malo pa ce u zemlji sresti i kisne gliste i kojekakve insekte koji ce ga izjedati. icon_lol Sta cu mu ja... icon_wink
Evidentirano

BΔΞ
AlekLO
Phoenix
*

Email
« Odgovor #304 : Siječanj 12, 2012, 18:54:36 »

Ma bice to sve ok..Yonex,ti si majstor za palme..mojne da brines.. thumb_up
Evidentirano
Badnjevac
Phoenix
*

WWW Email
« Odgovor #305 : Siječanj 13, 2012, 01:00:35 »

Zanima me sta vi mislite o glistama u kombinaciji sa palmama, u ovom slucaju sa hystrixom. Upravo sam otkrio da moj rhapy ima kolege, male crvenkaste gliste. Ko one za pecanje. icon_mrgreen One se nalaze pretpostavljam samo u gornjem sloju jer jedino tu ima dovoljno vlaznosti za njih posto stalno orosavam. Sacu malo da prestanem da vidim da li ce pocrkati. Mada sumnjam, koliko god ja ne zalivao, ipak ce biti dovoljno vlaznosti za njih. icon_wink Kad ga posadim napolju morace da se "bori" sa njima, ali nadam se da mu one nece smetati. Verovatno gliste nisu zainteresovane da mi prozdiru rhapy-ja. Citam da se kisne gliste hrane korenjem bilja, ali ovo nisu kisne. Neke malene, crvene... mislim da se zovu kalifornijske. Ako one kao sto pise svuda obogacuju zemlju humusom, onda bi ovo mogla da bude dobra simbioza. sun
Crvene gliste su odlicne. Prakticno imas besplatnu proizvodnju prirodnog djubriva oko palme.  icon_mrhappy
Opasne su male bele (ili providne) gliste, velicine oko 1cm. Mislim da se zovu nematode ili slicno.

Pozdrav, Badnjevac
Evidentirano
SCALAR
Cocos nucifera
*

Email
« Odgovor #306 : Siječanj 30, 2012, 14:56:20 »

moj mali junak nad junacima posle nocasnjih -17 dobro se drzi pasivno sticen
Evidentirano

nije znanje znanje znati vec je znanje znanje dati
bukezi
Phoenix
*

Email
« Odgovor #307 : Veljača 13, 2012, 16:22:34 »

mozda nije za ovu temu ali vezano je za R.hystrixa nabavio sam 10 semenki i kada slomim zastitnu opnu seme izgleda ok e sad kako je najbolji nacin za klijanje koja vrsta supstrata,temperatura itd...mislio sam da seme stavim u cist vermikulit ali mozda ima i nesto bolje jer mi se i za sabale bolje pokazao humus sa perlitom....evo i slika kako izgleda seme sa i bez opne...

Evidentirano

USDA Hardiness Zones 7a/7b
AHS heat zone 7
alias
Jubaea
*

Email
« Odgovor #308 : Veljača 13, 2012, 17:05:05 »

Lijepo si se pripremio za zimu  icon_mrgreen
R. Hystrix raste čini mi se na vlažnim šumskim obrancima gdje u zemlji ima puno vlage i organskih materijala (kamenčići, neki tip mulcha, lišće, itd.) pa bi možda bilo poželjno da kopiraš šumsko tlo?
Evidentirano
SCALAR
Cocos nucifera
*

Email
« Odgovor #309 : Veljača 13, 2012, 17:45:43 »

Lijepo si se pripremio za zimu  icon_mrgreen
R. Hystrix raste čini mi se na vlažnim šumskim obrancima gdje u zemlji ima puno vlage i organskih materijala (kamenčići, neki tip mulcha, lišće, itd.) pa bi možda bilo poželjno da kopiraš šumsko tlo?
ma nevalja zimi vlaga na minusima
Evidentirano

nije znanje znanje znati vec je znanje znanje dati
alias
Jubaea
*

Email
« Odgovor #310 : Veljača 13, 2012, 17:47:59 »

Ma mislio sam za sjeme  icon_mrgreen
Evidentirano
damir
Jubaea
*

« Odgovor #311 : Veljača 13, 2012, 19:49:28 »

ja sam uspio isklijat jedan hystrix tzv skalp metodom. al samo jedan, ostali su svi propali, moguce da je i zbog toga jer sam naceo sjeme nozem. pa propalo. ko ce znat,al sad je taj jedan citav i ima 2 lista. mislim da ima slika pod ovom temom, idi unazad.
Evidentirano

živjelo globalno "zatopljenje"

šta oči vide, ruke sade ;)
alias
Jubaea
*

Email
« Odgovor #312 : Veljača 13, 2012, 19:51:23 »

Damire, znači drži se malac  thumb_up
Evidentirano
damir
Jubaea
*

« Odgovor #313 : Veljača 13, 2012, 19:53:49 »

da, to je taj. ima 2 lista sad, i sad je u podrumu na prezimljavanju. drzi se jos. sjeme sam dobio iz marylanda od tj waltersa koji ima nekoliko komada vani tamo, i daju i sjeme.
Evidentirano

živjelo globalno "zatopljenje"

šta oči vide, ruke sade ;)
Yonex
Global Moderator

Email
« Odgovor #314 : Veljača 13, 2012, 20:08:25 »

Bukezi srecno s klijanjem. Hystrix je jedna od tezih palmi za klijanje, plus raste jako sporo. zbunjen Licno nikada ne bih izabrao tu opciju. icon_mrgreen
Evidentirano

BΔΞ
 Str: 1 ... 19 20 [21] 22
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!