alias
Jubaea
Spol: 
|
 |
« Odgovor #1095 : Siječanj 28, 2012, 20:40:46 » |
|
Evo da javim stanje od jedne kojem sam nenometarski skinuo vrh roščića  Nadam se da će ova uspjet, držim je u vati na nekih 28C preko dana, preko noći i jutrom je manje  
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Yonex
|
 |
« Odgovor #1096 : Siječanj 28, 2012, 21:05:58 » |
|
Samo sacekaj da malo klica izadje (bar kao kod one moje) pa onda u sterilisanu zemlju.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
BΔΞ
|
|
|
dubrovnik
Brahea
|
 |
« Odgovor #1097 : Siječanj 28, 2012, 23:19:09 » |
|
ove na slikama su izgeda proklijale, sad ih samo trebas lagano ubacit u zemlju i nemoj mijenjati temperaturu i umjereno zaljevaj, mislim da imam krcato slika sa klijanja skarificiranih sjemenki i o tome sam ovdje pisao prije par godina.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
alias
Jubaea
Spol: 
|
 |
« Odgovor #1098 : Siječanj 28, 2012, 23:25:26 » |
|
dubrovnik, hvala, pročitao sam puno tvojih i Pivijevih postova, dosta su mi pomogli kao i Yonexovi savjeti. Sada, ovu malu ću položiti klicom prema dolje (je li ispravno?) u zemlju za kaktuse. Stalno spominjem tu zemlju za kaktuse koja mi se pokazala kao odličan pomoćnik u zalijevanju i klijanju, to jest, mislim da tako lagana zemlja omogućuje klici da brže probije. 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Yonex
|
 |
« Odgovor #1099 : Siječanj 28, 2012, 23:38:24 » |
|
Sada, ovu malu ću položiti klicom prema dolje (je li ispravno?) u zemlju za kaktuse.
Kako je bila u vati tako je stavi i u zemlju. Potrudis se da ne primeti, mada ce uvek primetiti.  Secam se da sam uvek ostavljao semenku da viri malo, posto su se neretko ubudjale kad ih cele poklopim zemljom. Ti vidi kako ces, a ako je zatrpas nemoj preko nje da zalivas nikako.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
BΔΞ
|
|
|
alias
Jubaea
Spol: 
|
 |
« Odgovor #1100 : Veljača 23, 2012, 18:38:56 » |
|
Nevjerojatno, ispadam, nema druge nego otići do Lokruma i nabrat klijanaca Butie  I ovoj klica ispala...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
filifero
Phoenix
Spol: 
|
 |
« Odgovor #1101 : Veljača 28, 2012, 17:28:47 » |
|
Livistonia... temperatura klijanja? Kolko joj vremena treba da proklije? Stavio sam je skupa sa Blackburnianom na oko 32... Greska? Hvala! 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
branimir
|
 |
« Odgovor #1102 : Veljača 28, 2012, 17:34:08 » |
|
Chiensis lako klija. Meni je proklijala u čašicama na južnom prozoru grijana samo zimskim suncem.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
filifero
Phoenix
Spol: 
|
 |
« Odgovor #1103 : Ožujak 04, 2012, 12:28:46 » |
|
Ljudi moji, drzao sam sjeme Livistonie (mislim Australis) 3 dana u vodi, stavio ga u zatvorenu plasticnu kutiju u obicnu zemlju (vlaznu), temperature oko 32, i poslije tjedan dana proklijalo! Tako brzo! Nije mi jasno???  Mislim da je Australis jer sam ga pokupio ispod te palme, Chinensisa nije bilo.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
alias
Jubaea
Spol: 
|
 |
« Odgovor #1104 : Ožujak 04, 2012, 12:33:21 » |
|
Nevjerojatno  Sad možeš snizit temp. kad je niklo, ali postepeno. Ima li možda sliku da identificiramo? 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
filifero
Phoenix
Spol: 
|
 |
« Odgovor #1105 : Ožujak 04, 2012, 12:42:55 » |
|
Hej Alias, slikat cu! Neznam da li da odmah presadim u malu teglicu ili da je jos malo pustim (skupa je s Sabalima). Nisam siguran da li je Australis. Postoji razlika u sjemenu? Chinensis, Australis? Nemogu spustit temperaturu jer je kutija na modemu 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
alias
Jubaea
Spol: 
|
 |
« Odgovor #1106 : Ožujak 04, 2012, 12:59:33 » |
|
Ne znam baš koja je razlika u sjemenu, iako sam imao sjeme L. Chinensis, a uopće ne znam kako izgleda sjeme L. Australis  Sjeme L. Chinensis je izduženo, valjkasto, ali nepravilna oblika. Opna koja okružuje sjemenku je metalik-plava, skoro sivkasta. Stavi i sliku sjemena na identifikaciju  Sretno s daljnim gajenjem 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
amelito1
Phoenix
Spol: 
|
 |
« Odgovor #1107 : Ožujak 22, 2012, 17:33:41 » |
|
dobio sam par sjemenki od syagrusa ram,kako je najbolje da ga isklijam 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
alias
Jubaea
Spol: 
|
 |
« Odgovor #1108 : Ožujak 22, 2012, 18:29:15 » |
|
Syagrus Romanzoffiana lako klija ako je friško, samo stavi u neki treset, na dnu običnu zemlju i to je to. 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
amelito1
Phoenix