naravno da je dobro da bude pokriveno folijom...neki čak ostavljau sjemenke u posudi sve dok klijanci ne počmu udarat u foliju...
Naravno treba pazit da ne bude previše vlage, a opet i da zemlja ne isuši od velike topline (ako se nalazi blizu izvora topline).
Proklijalo mi je ipak nekoliko datulja! Od toga su tri već nikle, najveća ima oko 5-6 cm i razvija drugi listić! Od 12, 13 koliko sam posadio još 2,3 sjemenke imaju klice, a sve ostale osim jedne imaju 'rupicu' gdje je vjerojatno bila klica ali je istrunula od previše vlage. Nekoliko klica sam isušio kad sam ih otklopio nakon što su proklijale.
Sve u svemu mislim da je ovo dobro za jednog početnika

.
Sad ne znam da li da ih 'otklopim' ili da ih još držim pokrivene? U stanu mi je oko 22 C, noću 20, pa ih držim iznad radijatora jer tamo imaju najviše svjetla, a i temp. je veća, pa se bojim da će se zemlja opet presušiti ako ih otklopim.
U kakvu zemlju da ih presadim? Ovo je zemlja za klijanje, i mislim da nije dobra za daljnji rast biljke, puna je vlakana i zrnaca perlita i mislim da u njoj nema nikakvog gnjojiva.
Koliko velike moraju bit posude u koje se sadi?