Ajde da jednom i ovu polemiku završimo

Ono što je zbunjujuće je da u literaturi sjeme butie negdje spominju kao fruit/nut (plod/orah) a negdje kao seed (sjeme).
To jest negdje se spominje kao "sjeme sa više embria" (što je točno, pitanje samo u kojem obliku) a negdje kao "plod sa više sjemenki" (pa naravno samim time i embria). U slučaju kad to troje nazivaju "sjemenkom" onda kažu "fruit of butia capitata contains 3 seeds" (plod sadrži 3 sjemenke) ili "the nut contains 3 seeds".
The ovoid fruit are 1.8-3.5 cm long, 1.2-2.2 cm wide, vary from yellow to orange and contain one to three seeds.
U svakom slučaju embrio je jedan jedini i nezamjenjivi i ništa drugo nemože bit i nije embrio. Tako isto i endosperm što je bijela masa što okružuje embrio i hrani klicu.

Zbog toga sam i bio prvenstveno reagirao kad si reko da si "izvadio embrio"
lomio sam sjemenke, tj endokarp da izvadim embrije
jer to nisi sigurno bio napravio jer samim time bi sjemenka bila mrtva i nebi imala nikakavu mogučnost da proklija.
Da si izvadio embrio to bi značilo da si izvadio ovo na slici, a to samo po sebi nije klijavo tj. tim postupkom je sjemenka upropaštena/mrtva.

Dakle kada se govori o skarifikaciji govori se o skidanju tanke korice koja pokriva embrio.

Nadalje, po meni je onda logično kad su ovo označeno na slici embrio i endosprem, da je onda to sve zajedno zaokruženo
Sjemenka.A ako je to sjemenka, onda je ono u čemu se sjemenke nalaze
Orah ili ti ga nut/fruit.

Šta se mene tiče ja ovim zaključujem raspravu po ovom pitanju