Upravo sam prekontrolirao moje yatay.Prije dva mjeseca sam ih stavio u pvc vrećice,ušuškane u mahovinu(koju sam prethodno očistio od stranih primjesa,oprao i "prokuhao" u pvc vreći na suncu)na temp od 27-30°C,i nijedna nije proklijala.Pa sam dohvatio oštar nož i otvorio ona veća okca na sjemenki,otvorim ih tri,i na jednoj nađem da je krenula klijati,samo što nije izbila onaj poklopčić.Malo sam joj pomogao.Eto,krenulo je.Mislim da ću sutra ipak i na svim ostalim sjemenkama poskidati poklopčiće da malo ubrzam proces.Inače,i prije su bile u sličnim uslovima i ništa,sad sam ih stavio u mahovinu potaknut tuđim iskustvima da je najbolje naklijavati butie u mahovini.Oni vani imaju gotovu lijepo preparina mahovinu,mi se moramo malo pomučiti.Sa mahovinom sam i dosada radio za neka naklijavanja,npr za kokos i araukarije,ili kao pokrivalo za supstrat ili zbog očuvanja vlage ili kao izolator za očuvanje što ujednačenije temperature.Vrlo dobar i svestrano upotrebljiv materijal,mislim da je većini dostupan i naravno mukte je