Palmapedia.com  
Svibanj 22, 2012, 07:37:36 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti:

Forum   Pomoć Traži Prijava Registracija  
 Str: 1 2 [3]
  Ispis  
Autor Tema: Trithrinax campestris  (Posjeta: 2208 )
0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.
Henoh
Global Moderator

Spol: Muški

« Odgovor #30 : Siječanj 10, 2012, 21:08:39 »

Je li tko imao sreće s klijanjem ove palme. Meni su od sjemena s Rarepalmseedsa izgleda ispali svi Nannorrhopsi, a ne Trithrinax campestrisi i svi su propali. Ponovno sam bio prošle godine naručio s Europalmsa no nikako ne klijaju, a već jako dugo su u zemlji. Kupio sam u vrijeme kad su stavili oznaku New pored njegova imena, a i sad im stoji isto. Mijenjao sam temperaturu, zemlju, vlažnost...ništa.
Evidentirano
alias
Jubaea
*

Email
« Odgovor #31 : Siječanj 10, 2012, 21:23:20 »

Henoh, danas sam bio na Kantridi i onima capestrisima su osjekli sjeme  icon_sad
Osim toga, nema načina da dođem do njega jer je to privatna livadica ispred balkona, jedino ako budem dobre volje ću pitati stanare da uzmem par sjemenki. ''Par'' sjemenki  thumb_up
Izgleda da je pokraj ona dva ogromna narasta jedan mali, zapravo i nije malen, ima dosta pravih listova.
Zna li netko kada bi sjemenke druge godine bile baš taman zrele za ubrati?
Evidentirano
Henoh
Global Moderator

« Odgovor #32 : Siječanj 11, 2012, 19:14:57 »

Ne znam kad dozrijeva. Planiram uzeti neki primjerak online kad budemo u EU kad više ne bude problema oko uvoza i fitocertifikata. Čini mi se da bi u kopnu mogli ići sa zaštitom poput C. humilisa. Kod tebe bi išli bez ikakvih problema što svjedoče ti primjerci u Rijeci.
Evidentirano
Yonex
Global Moderator

Email
« Odgovor #33 : Veljača 18, 2012, 23:09:22 »

Alias jesi sklopio neki deal sa stanarima? icon_mrhappy  Steta Henoh sto su ti propali, makar bili i nannorrhopsi. icon_sad
Evidentirano

BΔΞ
alias
Jubaea
*

Email
« Odgovor #34 : Veljača 19, 2012, 11:52:19 »

Ma daj, ovaj zid je visok 3 metra, dok sa strane ima jedan 'šumski' prilaz gdje sam se prišuljao i vidio da nema sjemena  icon_sad
Sa strane su bacali listovi i cvjetne stapke koje su bile prazne, valjda je sjeme popadalo  thumb_down
Evidentirano
 Str: 1 2 [3]
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!