Palmapedia.com  
Svibanj 22, 2012, 07:42:36 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti:

Forum   Pomoć Traži Prijava Registracija  
 Str: 1 [2]
  Ispis  
Autor Tema: Palme sa tropskih i subtropskih planina  (Posjeta: 1755 )
0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.
Henoh
Global Moderator

Spol: Muški

« Odgovor #15 : Prosinac 08, 2009, 12:55:32 »

Ovdje su i neki podaci o Euterpe luminosa iz dostupnog dijela članka A new species of Euterpe (Palmae) from Peru Date su i točne kordinate staništa pa bi bilo nešto lakše doznati o tamošnjim klimatskim prilikama

ostatak stranice se može vidjeti ovdje:
http://www.springerlink.com/content/663l424865678402/

stanište Euterpe luminosa s Google Eartha prema navedenim kordinatama
« Zadnja izmjena: Prosinac 08, 2009, 13:13:40 Henoh » Evidentirano
Veruda
Administrator

« Odgovor #16 : Prosinac 08, 2009, 17:44:32 »

Henoh, možeš li nekako prenjeti tekst ovdje jer mi je pristup onemogućen na taj članak u pdf formatu?
Evidentirano

Henoh
Global Moderator

« Odgovor #17 : Prosinac 08, 2009, 18:40:30 »

Veruda dostupan je samo pregled prve stranice tog čanka, za ostatak je potrebna pretplata. Dio koji sam ja prebacio je s te prve stranice

Veruda, možeš mi poslati tvoj mail na pp ako te interesiraju neki članci iz starijih godišta Princepsa i Palmsa časopisa IPS-a pa ti mogu poslati
Evidentirano
Pivi
Administrator

« Odgovor #18 : Prosinac 08, 2009, 18:52:03 »

Pivi, slažem se oko korištenja standardnih i priznatih imena, a sadržaj koji sam stavio u jednom od prošlih postova

Slažem se sa vama, samo bi mi bilo žao da ova stvarno dobro zamišljena tema opet krene u smjeru saakowa, identifikacija, tema poput "havanensisa", "studiranja". Bilo bi šteta.
A prilično je lijepo počela.
Ako ćemo "studirat" o jednoj palmi onda bi mogli o njoj temu otvorit, a ovu temu ipak ostavit na liniji kako je započela. Ako mene pitate  icon_wink
Dobro je ovo za sad, samo da ste ostane koliko toliko na jednoj liniji. Ne sad slijedećih 10 strana pisat o jednoj palmi, mislim da to nebi imalo smisla. Tj. onda se može otvorit tema o toj palmi.

A možda sam i u krivu, možda mi je jednostavno takav dan, u tom slučaju zanemarite šta pišem  icon_wink
Evidentirano

više sadit, manje razmišljat
Henoh
Global Moderator

« Odgovor #19 : Ožujak 02, 2010, 12:47:54 »

Jedan članak na španjolskom (Diversidad y usos de palmeras andinas (Arecaceae)) Raznolikost i korištenje andskih palmi (Arecaceae)
(koristite google translate)
http://www.beisa.dk/Publications/BEISA%20Book%20pdfer/Capitulo%2025.pdf

zanimljiva je ova tablica u kojoj su navedeni rodovi koji se susreću na andama i raspon visina gdje se pojedine mogu naći u prirodnim staništima

Evidentirano
 Str: 1 [2]
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!