Autor Tema: Cocos nucifera  (Posjeta: 148206 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline dalmatiansoap

• Global Moderator
  • Spol: Muški
Odg: Cocos nucifera
« Odgovori #360 u: Studenoga 14, 2009, 23:25:16 poslijepodne »
A sad banalnost! Ko će mi dat radijator???
Svaki kraj ima svoje probleme :sretan:
Šalu na stranu, sve sam to već proba, i sa vrečicom i bez nje, i u suho i u toplo,....
jednostavno me neće šut.
Doći će valjda nekad i mojih pet minuta ;)

Offline sakyzg

• Brahea
  • *
« Odgovori #361 u: Studenoga 14, 2009, 23:28:06 poslijepodne »
Siguran sam,doduše šta se ja k.....,kad i ja pokušavam još od 1997,a tek mi je ove godine uspjelo,
iako su mi  literatura i linkovi na netu dosta pomogli.

Offline Pivi

• Administrator
« Odgovori #362 u: Studenoga 14, 2009, 23:30:36 poslijepodne »
proklijao u zimu ali izašao krajem 5 mjeseca,onda poćeo rast.

Čekaj, ali tvoj post je od 19.7 i piše da si ga "kupio prije 5 dana i da je proklijao u 4 dana"

Prije 5 dana sam kupio još jedan u trgovini i stavio u malu teglicu i direkt na sunce.
U roku 4 dana je proklijao,valjda od vrućine :sretan:

Offline dalmatiansoap

• Global Moderator
« Odgovori #363 u: Studenoga 14, 2009, 23:32:27 poslijepodne »
Ipak su to male tajne velikih majstora :thumb_up:
Priznanstvo :thumb_up:

Offline sakyzg

• Brahea
  • *
« Odgovori #364 u: Studenoga 14, 2009, 23:37:43 poslijepodne »
taj je riknuo, imao sam ih ja jako puno ali iz ne znam kojeg razloga su niknuli,stali i strulili,a bilo je ljeto,zato i kažem da sa zimskim uzgojem imam više uspjeha.Od proljetno-ljetnih mi je samo jedan uspio i tog sam poklonio pa je i taj uginuo.
Mislio sam da će po ljeti to ići brže i da će uspjeh biti bolji ,ali izgleda da ih je bolje posadit u zimu pa da do proljeća potjeraju i budu već biljke sa lišćem kada dođe ljeto.
Ovog (slikanog danas) svrstavam pod zimskog jer je tek sad rapidno potjerao ,a mislim  da ga imam od ljeta (ima slika)

Offline branimir

• Global Moderator
« Odgovori #365 u: Ožujka 01, 2010, 01:58:42 prijepodne »
Sarkyzg, kako su tvoje nucifere podnjele zimu u stanu, jel može mali report?

Offline sakyzg

• Brahea
  • *
« Odgovori #366 u: Ožujka 26, 2010, 14:09:35 poslijepodne »
Evo društvo,update o mojim Cocosicama.Od 3 prošlogodišnje,2 su preživjele a jedna uginula i to mojom krivicom (loša zemlja pa je puno zaljevao i strulila je.Ove dvije sam presadio u veće tegle i današnji dan su provele vani na suncu,ali tek ću ih iznjet van krajem 4. mj za stalno do jeseni.
Jedna od njih i to ova manja (manja je jer je bila posađena skoro pa u sami pijesak,ali sada presađena u kvalitetniju zemlju)
je odbacila kokos dok ga se ova druga drži :sretan:
Imam još jedan klijanac pod improviziranim plastenikom na radijatoru i on ide polako.
Recept?
Ništa posebno moram priznat.
Sad znam da nećete vjerovati ali držao sam ih na samom radijatoru (podložak ispod tegle) na prozoru (zapadna strana).Temp u sobi je najniža bila oko +16C,ali sam izbjegavao česta uključenja radijatora,samo kad je stvarno vani bio veliki minus.
Svijetla su imale dosta i često sam ih prskao ustajalom vodom,e da kraj njih je stalno bila zdjela puna vode,radi suhog zraka.
Jedini problem će mi biti sada brzi njihov rast,jer stvarno rastu brzo (stare su točno godinu dana) a ova velika ima skoro metar,pa ne znam kamo ću sa njima slijedeću zimu.
Evo par slika

Offline Dundo

• ex. HolyHero
  • Phoenix
  • *
« Odgovori #367 u: Ožujka 26, 2010, 18:19:16 poslijepodne »
sakyzg jako lijepo izgledaju :) Čestitam  :sun:

Offline palmofil

• Brahea
  • *
    • Email
« Odgovori #368 u: Ožujka 26, 2010, 18:28:57 poslijepodne »
Da stvarno super izgledaju, dolazim u napast da si kupim 2. komada kokosa i tamo u lipnju posadim, kada je jako toplo da taman proklijaju...  :wink:
Kažeš da brzo rastu, pa to je lijepo, jer imam puno mjesta, za veće palme :0648:

Offline sakyzg

• Brahea
  • *
« Odgovori #369 u: Ožujka 26, 2010, 18:40:30 poslijepodne »
Onda moraš probat :thumb_up:
Kažem,skoro 1m u god dana

Offline branimir

• Global Moderator
« Odgovori #370 u: Ožujka 27, 2010, 10:27:00 prijepodne »
Velika je stvar da su preživjeli a uz to i izvrsno izgledaju. :thumb_up:

Offline dubrovnik

• Brahea
  • *
    • Email
« Odgovori #371 u: Ožujka 27, 2010, 13:26:48 poslijepodne »
Nije toliki problem isklijati Cocos nuciferu, koliko je kasnije drzati na mjestu sa ujednacenim svjetlom, vlagom i temperaturom. Takodjer ne bih preporucio naglo izlaganje suncu. Listovi im znaju na suncu posmedjit i to ih dugorocno moze jako kostati kada dodje slijedeca zima

Offline sakyzg

• Brahea
  • *
« Odgovori #372 u: Ožujka 27, 2010, 16:20:28 poslijepodne »
Ja sam svoje držao na suncu od dana kada su niknule,jer su niknule prošlu zimu pa je svaka zraka sunca dobro došla.
Prošlo ljeto su provele na balkonu na zapadnoj strani i dobro su podnjele sunce,doduše na tom balkonu ga ima ljeti od nekih 12:30 do 16h,a onda ga malo ublaži breza ispred balkona,ali u tih 4 sata je najjače,bar mislim.
Možda ove kupovne ne podnose sunce jer su cijeli svoj život provele u stakleniku pod lampama.

Offline Dundo

• ex. HolyHero
  • Phoenix
  • *
« Odgovori #373 u: Ožujka 27, 2010, 18:43:31 poslijepodne »
Ja sam svoje držao na suncu od dana kada su niknule,jer su niknule prošlu zimu pa je svaka zraka sunca dobro došla.
Prošlo ljeto su provele na balkonu na zapadnoj strani i dobro su podnjele sunce,doduše na tom balkonu ga ima ljeti od nekih 12:30 do 16h,a onda ga malo ublaži breza ispred balkona,ali u tih 4 sata je najjače,bar mislim.
Možda ove kupovne ne podnose sunce jer su cijeli svoj život provele u stakleniku pod lampama.
Slažem se, pa nebi rasle na tropskim otocima da ne podnose sunce. (to za kupovne je istina, pa i moje datuljice koje su bullet proof na sunce su se lani malo oštetile kad sam prebacio iz Zagreba u Dubrovnik-u zagrebu su bile na prozoru ali sa ne tako dugotrajnim izravnim suncem).

Offline dubrovnik

• Brahea
  • *
    • Email
« Odgovori #374 u: Ožujka 27, 2010, 23:06:24 poslijepodne »
Ove koje dolaze iz holandije, uopce ne znaju sto je to sunce i poprzi ih cak i kad su u poluhladu, provjereno. Danas sam bas u konzumu uzeo dvije sjemenke koje su bile manje i pune mlijeka i posijao u inkubator da ih imam za ovo ljeto. Najveci je problem prezimljavanje