Ne,nista nisam palio od grejanja.Upravo je i meni cudna temperaturna razlika,mada doduse nisam licno merio spoljnu temperaturu u mom dvoristu,samo unutar samih palmi,a na radiju je bilo javljeno da je bilo -3 u Kikindi(preko internrta najavljena -2),a kod mene u dvoristu postoji mogucnost da je bila nesto visa,ali opet je bilo mraza i to dobrog,tako i da je bilo -1 opet je tu razlika velika za spolja i u plateniku i to me bas raduje.
Verovatno da je stiropor odradio dobar deo,cak sto vise sasvim sam siguran jer kao sto se i zna on se upotrebljava masovno za termoizolaciju...Takodje sigurno je imao dobrog udela i agril,isao sam cetiri sloja,tako da je i on dao doprinos za takvu temperaturu uz samu palmu.
E sad u buduce cu da merim i direkto unutar palme,zatim u plasteniku,i spoljnju temperaturu,pa cu znati tacno koja stavka vise i koliko vise pospesuje porast temperature.Za sad nemam bas toliko termometara,ali nabavicu ovih dana,pa cemo videti (treba mi 7 termometara za dve palme da mogu ovako da merim

)