|
Pivi
|
 |
« Odgovor #15 : Studeni 26, 2007, 22:14:14 » |
|
Ma to će držat temperaturu! Trebao bi roebelenii bit ok 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
više sadit, manje razmišljat
|
|
|
|
Veruda
|
 |
« Odgovor #16 : Studeni 26, 2007, 22:15:19 » |
|
 TOPLO se nadam...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
branimir
|
 |
« Odgovor #17 : Prosinac 27, 2007, 14:10:19 » |
|
Jako sam znatizeljan. Tu palmu nikada vidio nisam na otvorenom u hrvatskoj a i ja imam fin primjerak koji bi na murter u zemlju. Bio bi zahvalan na fotkama tvojeg kad dodje proljece
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Veruda
|
 |
« Odgovor #18 : Prosinac 27, 2007, 15:27:31 » |
|
Svakako branimire  Ali mislim da se nećže baš najbolje provesti. sada je zatvorena u improviziranom mini stakleniku http://palmapedia.com/index.php?topic=31.150Iskreno, ne nadam se nekom čudu, ali se ipak nadam da će imati samo spaljeno lišće i da će iz centra krenuti na proljeće...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
palmofil
Brahea
Spol: 
|
 |
« Odgovor #19 : Prosinac 27, 2007, 15:38:35 » |
|
Veruda ja mislim da će ti on prezimiti bez problema...  Da možda spaljeno lišće ali važno je srce... Pa jel ti on prvu godinu prezimljava vani?? 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Veruda
|
 |
« Odgovor #20 : Prosinac 27, 2007, 15:41:24 » |
|
Da, prva joj je zima, ali nije to palma za moju zonu. Njezin minimum je -3-4°C koji izdržava, ali i stalne temperature oko 0°C iz noći u noć čine svoje i slabe palmu. Imam još cijelih 70-ak dana ispred sebe za mogućim minusima tako da nisam optimističan.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
palmofil
Brahea
Spol: 
|
 |
« Odgovor #21 : Prosinac 28, 2007, 19:58:39 » |
|
Evo nasao sam jednog robelinija iz Cannero Riviera sjeverna Italija, sada neznam kakve su kod njih temperature no cim je sjeverna Italija znaći da je vrlo slično s Pulom  Taj robelini prezimi bez problema  :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Pivi
|
 |
« Odgovor #22 : Prosinac 28, 2007, 20:48:08 » |
|
čisto jedno pitanje: a kako znaš da se taj roebelenii ne štiti po potrebi?
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
palmofil
Brahea
Spol: 
|
 |
« Odgovor #23 : Prosinac 28, 2007, 21:01:58 » |
|
Da to je dobro pitanje ne znam dali se štiti  Ali da se štiti valjda bi stavili sliku?
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Pivi
|
 |
« Odgovor #24 : Prosinac 28, 2007, 21:12:19 » |
|
neznam  (ps. izgleda sprženo od zime  )
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Palmark
Jubaea
Spol: 
|
 |
« Odgovor #25 : Prosinac 28, 2007, 21:39:32 » |
|
Bitno da on,kao i svaka palma,sacuva srce~spaljeno lisce se brzo nadoknadi! Zar p.roebelenii nije otporan do zone 9a?(kao i p.canariensis)??? Ipak,canariensis bez ikakvih ostecenja raste u zoni 9a,moze cak i u 8b a sad se postavlja pitanje da li ce roebelinii preziveti u Puli(9a)? 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
USDA zone: 8a ******************************** apsolutni minimum za poslednjih 15 godina:-14C apsolutni maximum za poslednjih 15godina:44C
|
|
|
|
Pivi
|
 |
« Odgovor #26 : Prosinac 28, 2007, 21:46:57 » |
|
bez zaštite iskreno vjerujem da nebi imao šanse.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Veruda
|
 |
« Odgovor #27 : Prosinac 28, 2007, 22:18:17 » |
|
Cannero Riviera se nalazi na jezeru lago maggiore i ima dosta blagu klimu, ali ipak nešto hladniju od pule. Definitivno su ga štitili i uz zaštitu je dobio po repu...Ovakav mi nije nimalo privlačan... 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Veruda
|
 |
« Odgovor #28 : Prosinac 28, 2007, 22:31:11 » |
|
Bitno da on,kao i svaka palma,sacuva srce~spaljeno lisce se brzo nadoknadi! Zar p.roebelenii nije otporan do zone 9a?(kao i p.canariensis)??? Ipak,canariensis bez ikakvih ostecenja raste u zoni 9a,moze cak i u 8b a sad se postavlja pitanje da li ce roebelinii preziveti u Puli(9a)?  P.roebelenii ti spada pod 9b zonu, a canariensis može ako je u dobrom stanju i do -10°C karatkotrajno...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Veruda
|
 |
« Odgovor #29 : Prosinac 29, 2007, 15:00:06 » |
|
Danas sammu skinuo zaštitu da vidim u kakvom je stanju. Izgleda isto kao i kada sam ga zaštitio. Trenutno bez oštećenja.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|