Autor Tema: Phoenix canariensis  (Posjeta: 229479 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline branimir

• Global Moderator
  • Spol: Muški
Odg: Phoenix canariensis
« Odgovori #225 u: Veljače 26, 2010, 10:42:00 prijepodne »
Stvarno je netaknut, kako si ga štitio palmofile?

Offline palmofil

• Brahea
  • *
    • Email
« Odgovori #226 u: Veljače 26, 2010, 16:30:32 poslijepodne »
Napravio sam plastičnu konstrukciju slicnu icupijevoj, s tim da sam agril omotao više puta oko konstrukcije a ne direkt na palmu, naravno palmino lišće je bilo svezano u snop, preko agrila je išao najlon, a kao grijaće sredstvo je bila žarulja od 60 W... i to je to... nadam se da sad nece bas jako zahladiti. da necu ponovno morati montirati zaštitu....  :icon_twisted: :icon_twisted: :sun: :sun:

Offline franceska

• Jubaea
  • *
  • Spol: Ženski
« Odgovori #227 u: Veljače 26, 2010, 16:59:55 poslijepodne »
Fenomenalno izgleda, nakon ove zime, svaka cast!
Jesi stalno gorijo tu lampicu ili samo noci, ili kod pada temp.?

Kao sto je branimir rekao kao u sred proljeca! :wink: :thumb_up:

Offline dubrovnik

• Brahea
  • *
    • Email
« Odgovori #228 u: Veljače 26, 2010, 17:05:57 poslijepodne »
i mi na jadranu cemo dogodine napravit konstrukcije i elektrificirat canarensise, pa ce biti jos zelenije!

Offline palmofil

• Brahea
  • *
    • Email
« Odgovori #229 u: Veljače 26, 2010, 17:12:12 poslijepodne »
Heheheh hvala na pohvalama, grijao sam ga samo po potrebi, ako bi vanjska temperatura padala ispod -5 stupnjeva onda bi ukljucio žarulju...  :wink:

Offline Zexland

• Jubaea
  • *
    • Z&Z Design Studio
« Odgovori #230 u: Veljače 27, 2010, 00:22:51 prijepodne »
Svaka cast Palmofil !  :thumb_up:
Ovo je stvarno fenomenalna vest !  :sretan:
http://www.zizstudio.com

USDA zone for Zexland: 7b/8a
---------------------------------
Aps. minimum in last 25 years: -18c
Aps. maximum in last 25 years: +47c

Offline damir

• Cocos nucifera
  • *
« Odgovori #231 u: Ožujka 10, 2010, 10:15:32 prijepodne »
Napravio sam plastičnu konstrukciju slicnu icupijevoj, s tim da sam agril omotao više puta oko konstrukcije a ne direkt na palmu, naravno palmino lišće je bilo svezano u snop, preko agrila je išao najlon, a kao grijaće sredstvo je bila žarulja od 60 W... i to je to... nadam se da sad nece bas jako zahladiti. da necu ponovno morati montirati zaštitu....  :icon_twisted: :icon_twisted: :sun: :sun:

to je i meni neki dan palo na pamet. ideja sa zaruljom kao grijacem.imam krila od prozora s duplim staklima dimenzija 140x140 nekoliko komada od kojih bi se mogao napravit staklenik i sibnut sijalicu unutra i to je to. imala bi svjetlosti i bilo bi fino i za vidit a kamoli za zivit unutra.hehehe. jos se kontam ocul il necu sibnut canariensis u zemlju. vidio sam neki dan u baumaxu "solarni" akumulator. za jednu zarulju do tako 6o vata mislim da ne bi bio problem. al treba nabavit "zalihu" ovih obicnih zarulja koje otpustaju toplinu,jer za koju godinu se nece vise proizvodit. :wink: ove nove tzv stedne ne griju pa nema koristi od njih.

tako bi se i broj vrsta palmi koje se uzgajaju na kontinentu mogao i povecat.zar ne? njemci su mi najjaci sto se tice toga. nema sta nemaju al se brate i potrude oko zastite. jedna slika na koju sam naletio je da su oko relativno srednje velicine canariensisa napravili pravu malu šupu s vratima, prozorima i krovom. kad je vidis pomislio bi da je neka ostava,a unutra.... :rofl:
« Zadnja izmjena: Ožujka 10, 2010, 10:23:35 prijepodne od damir »
živjelo globalno "zatopljenje"

Offline franceska

• Jubaea
  • *
« Odgovori #232 u: Travnja 19, 2010, 17:12:06 poslijepodne »
Pozdrav narode,
imam jedno pitanje prodali su mi neki KIDAN od Bayera protiv sive pljesni na Canariensisu,
tretira se po uputstvu za upotrebu 300 ml na 100 l vode!
Ima neko iskustva s  njime, da nebih bas napravila jos i gore!

Pozdrav iz "groblja Canarensisa" novi naziv za Pulu!  :mrgreen: :wink:

Offline Veruda

• Administrator
« Odgovori #233 u: Travnja 20, 2010, 08:39:25 prijepodne »
Zapravo niti jedan canariensis nije mrtav, barem ja nisam vidio...uglavnom je raspon od potpune defolijacije do nekih 50% izgubljenih listova po puli tako da je naziv "groblje canariensisa" pomalo nategnut  :mrgreen:

Sada je i pomalo kasno za tretman fungicidom jer su palme već počele rasti, ali jedan tretman neće štetiti uglavnom u blažoj otopini nego je propisano.

Offline franceska

• Jubaea
  • *
« Odgovori #234 u: Travnja 25, 2010, 15:15:17 poslijepodne »
Pozdrav svima,
kako je Veruda napisao, je malo nategnut izraz, ali moram priznat da sam bila sokirana "slikom koju sam vidjela" kad sam dosla doma! :icon_twisted:
Bilo mi je jasno da ima puno stete, ali ovo je bilo za mene "previse", narocito na prvi pogled.
Bas iz tog razloga sto su velike palme strasno stradale.

Kod mojih je i ta steta sto, ih niko nije nakon toga ni pogledao, i jos ih je zarasla trava, pa su pocele gljivice, sive u sredini radit svoje! Pljesan.
3 manja canarinsisa imaju nesto suhe vrhove, ali ostalo je ok, ali zato su dva velika od 2,5 m otprilike strasno dobila, listovi su se tek pred 2-3 tjedna krenuli susiti, do pola, ovaj nesto manji cak i do kraja...centralna koplja se nisu dala izvadit ni kod jednog.
Tretirala sam ih tim nekim KIDAN-om od Bayera, u punoj dozi,i sve ih orezala, izgledaju sada kao ananas :icon_redface: :0648:
Nadam se najboljem! :0648:
« Zadnja izmjena: Travnja 25, 2010, 15:19:14 poslijepodne od franceska »

Offline palmofil

• Brahea
  • *
    • Email
« Odgovori #235 u: Travnja 25, 2010, 15:26:07 poslijepodne »
franceska moze koja slika?  :wink:

Baš mi je žao svih palmi koje su stradale, no mi se ne damo i idemo dalje s sadnjom, da iako je pula granično područje sadnje phoenix canariensisa...

Offline franceska

• Jubaea
  • *
« Odgovori #236 u: Travnja 25, 2010, 15:40:39 poslijepodne »
Stavit cu slike imam par, nije mi bilo do slikanja, pred vecer ili ujutro, jos su u fotkicu! :icon_razz:

Offline franceska

• Jubaea
  • *
« Odgovori #237 u: Svibnja 04, 2010, 21:16:13 poslijepodne »
Pitanje Palmark i Icupi, koliko cesto ih zalijevate i gnojite,
da u sezoni izbace 15 listova?

Canariensis i cvijetanje, jeli to faza kada krene raditi "stablo" ili kod canariensisa i dactylifer, nije cvijetanje povezano s tom fazom rasta?

Hvala

Offline Palmark

• Pokojni
  • *
    • Email
« Odgovori #238 u: Svibnja 05, 2010, 13:09:30 poslijepodne »
Ovako Frane-ja sam moju kanarku sad u prolece dobro prihranio sporootapajucim gnojivom,isto kao i prosle godine...
Kad nastupe tropske vrucine sa dugim  periodima bez kishe,zalivam ga svaki dan sa preko 10 litara vode,kishnice i istom kishnicom ga prskam po listovima :D
Onda jos od juna ga prihranim djubrivom rastopljenim u vodi,i tako na svakih nedelju dana,do kraja leta...ja se ne pridrzavam onog da treba ranije prekinuti zbog zime,jer je moj u plasteniku pa nema mraza uopste... (tj. ove zime nije doziveo negativnu temperaturu,za razliku od prolse kad sam ga greskom pustio na -6C,ali ne bilo ostecenja)
USDA zone: 8a
apsolutni minimum za poslednjih 15 godina:-14C
apsolutni maximum za poslednjih 15godina:44C

Offline franceska

• Jubaea
  • *
« Odgovori #239 u: Svibnja 05, 2010, 13:25:57 poslijepodne »
Thanks na odgovoru Palmark,
tako sam si nesto i razmisljala, gnjojenje i itd, jer moji u Medulinu, su neznam koliko listva mozda 6 ili nesto vise, nisam nikada brojala izbacivali,
ali njih rijetko kad netko osim "onog gore" zalije, a gnojiva bi dobili eventualno lagano u proljece, i jednom ljeti.  :thumb_up:
Ponavljam se, ali stvarno odlicno izgleda!  :wink: