Autor Tema: Domaće životinje u vrtu i oko njega...OPREZ ima zmija i ostalih beštija!!!!  (Posjeta: 18988 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline palmofan

• Cocos nucifera
  • *
  • Spol: Muški
    • Email
Odg: Domaće životinje u vrtu i oko njega...OPREZ ima zmija i ostalih beštija!!!!
« Odgovori #120 u: Lipnja 23, 2016, 18:21:12 poslijepodne »
Slatki su ti ježici, samo pazi, znaju biti puni buha, jež je inače životinja koja u prosjeku ima najviše buha, nevjerojatno je koliko ih buhe "vole" :icon_lol: . I kod mene zna navratiti jež ali mu se divim izdaleka. :mrgreen:
USDA zone: 7a

Offline amelito

• Cocos nucifera
  • *
Odg: Domaće životinje u vrtu i oko njega...OPREZ ima zmija i ostalih beštija!!!!
« Odgovori #121 u: Lipnja 23, 2016, 21:21:17 poslijepodne »
a znači bukoč je ova ptica ja se pitam koja je to bio je jedan par kod nas al već dugo ni traga od njih šta bi moglo bit pa da tako nestanu odjednom,da li je uzrok što je nestala riba u jezeru koje se nalazi u šumi

Offline akaranus

• Global Moderator
    • Mediterranean gardens and nature
« Odgovori #122 u: Lipnja 24, 2016, 11:52:21 prijepodne »
Trava nekidan se digla čapljica voljak sa jezerca tako nije isključeno ni da bukoč naleti hehe
Mate znam i ja sam čuo za to, ali nisu mi ovo prvi ježevi i nikad nije bilo problema?
Palmofan istina, uvik preskaču po njima ali ne prelaze na nas ili bar mene nije iza nijedna ugrizla  :wink:
Amele kao i svaki veliki predator usko je povezan sa zbivanjia u okolini i prirodnom ravnotežom, ako je nestala riba on tu više nema šta jesti....

Offline trava

• Administrator
    • Email
« Odgovori #123 u: Lipnja 24, 2016, 13:22:25 poslijepodne »
A ko da su buhe problem,staviš ogrlicu protiv buha i siguran si  :sun:
bvb

Offline amelito

• Cocos nucifera
  • *
« Odgovori #124 u: Lipnja 24, 2016, 21:12:42 poslijepodne »
riba koja je bila tu je otrovana bilo je i velikih primjera teških do 50kg,na tom jezeru je znalo bit i labudovi patke čaplje sad ništa  :thumb_down:

Offline Mate2008

• Brahea
  • *
    • Email
« Odgovori #125 u: Srpnja 03, 2016, 16:38:37 poslijepodne »
Usda zone 9a

Offline amelito

• Cocos nucifera
  • *
« Odgovori #126 u: Srpnja 03, 2016, 20:23:20 poslijepodne »
Corvus cornix

Offline akaranus

• Global Moderator
« Odgovori #127 u: Srpnja 04, 2016, 10:04:00 prijepodne »
je ili ti ga vranetina  :wink:
Mate jel to mlada ispala negdje blizu iz gnijezda, ili si je udomia...odlične su za ljubimce samo previše šporkaju....

Offline Mate2008

• Brahea
  • *
    • Email
« Odgovori #128 u: Srpnja 04, 2016, 11:14:48 prijepodne »
Bigger brothers throw him out,  some big cat tried to catch him and i cant keep it because i have to cats which Will eat him so i called animal ambulance  :icon_mrhappy: they took it and Will give him food.  They have more of them and in two weeks they Will Let them go free in nature
« Zadnja izmjena: Srpnja 04, 2016, 11:15:10 prijepodne od Mate2008 »
Usda zone 9a

Offline agava

• Phoenix
  • *
  • Spol: Ženski
« Odgovori #129 u: Srpnja 04, 2016, 13:51:47 poslijepodne »
u kojoj ti to divljini živiš da zna bukoč svratit :wink: :sun:
vidia ga cila dva puta u životu  :wink: ne gnijezde više u nas al znaju proć u selidbi ili zimovat...lani je jedan zimova poviše Makarske, viđali su ga par miseci....
Nastamba mu je u jednom bivšem kamenolomu u blizini vrta  :mrgreen:

Offline Veruda

• Administrator
« Odgovori #130 u: Kolovoza 23, 2016, 17:55:00 poslijepodne »
Timi traži krtice  :icon_lol:

Offline Veruda

• Administrator
« Odgovori #131 u: Rujna 15, 2016, 19:29:00 poslijepodne »
Ante i ostali, koja bi ovo bila ptica? Ima ogroman raspon krila i prilično je zastrašujuća, s tim kandžama mogla je psa mi pokupiti...orao?  :icon_lol:

Offline amelito

• Cocos nucifera
  • *
« Odgovori #132 u: Rujna 15, 2016, 20:12:51 poslijepodne »
Bjeloglavi orao koliko vidim preko mobitela  :misli:

Offline hellebore

• Washingtonia
  • *
« Odgovori #133 u: Rujna 15, 2016, 20:18:44 poslijepodne »
Meni lici na orla zmijara. Malo svijetlije boje po prsima i glavi ali ima ih takvih po europi...

Offline akaranus

• Global Moderator
« Odgovori #134 u: Rujna 16, 2016, 12:46:31 poslijepodne »
da si nam mislit( meni i kolegi iz zavoda) jer slika nije naj pa može varat, po držanju(eleganciji) veličini koju spominješ i boji je bukoč(Pandion haliaetus), ali pustit ću sliku na zavod da i one vide da nije šta drugo eventualno....osim ako ti pas nema peraje dok šetate nema straha jer jede samo ribu  :wink:
https://en.wikipedia.org/wiki/Osprey
hellebore ima bijelih zmijara ali on je puno robusniji kao pojava i teško da će bit ovako snježno bijel potpuno, evo nekih mojih slika..
http://www.mediterraneannature.com/short-toed-snake-eagle-circaetus-gallicus/
« Zadnja izmjena: Rujna 16, 2016, 12:54:50 poslijepodne od akaranus »