Ovo je dobar spisak,nadam se da neću ovdje doživiti -11°C.Ono s čim ja računam to je -6°C,valjda ne bi bio velik problem da to bude jednu noć,ali kad sastavi 3-5 dana tako niskih temperatura to je već problem.Iz iskustva ove zime znam da mlade palme treba zaštiti,klijance koje sam držao na verandi,znači nikakva zaštita osim što ih bura nije tukla i kiša i snijeg nisu padali po njima,uspio sam sve sačuvati,one koje su bile vani,zamotane djelomično u agril večinom su stradale,čak i one starije u pitarima od 20-30 litara.2 L.chinensis,su izgubile koplja,još imaju po par zelenih petiola i to je sve,L.australis je također izgubila koplje,i pola listova ali se oporavlja,trenutno se tri nova lista guraju prema gore,C.mitis u litrenim pitarima su pokojne,par ih je još malko zeleno u osnovi ali ne vjerujem da će se obnoviti,Jedan syagrus u pitaru od 3 lit ,je također pokojni,Rhapis excelsea je izgubio sve osim jednog malog izdanka,ali pod zemljom je ostalo još puno dobrih izdanaka tako da se nadam uspješnom oporavku,R.humilis je izgubio veće grane-debla,sve manje i jedan veći su ostali neoštećeni.Dvolisni klijanci S.blacburniane u litrenim pitarima ostali su neoštećeni,od desetak malih C.elegans 3-4 su preživile,oštećene ali žive,R.rivularis u pitaru od 30 l,je bila pokojna već nakon prvog vala studeni,dvije dvolisne butie jedna pored druge,jedna je propala druga je neoštećena.Temperature na verandi su bile oko -4,a u vrtu oko -5,-6 °C.Mislim da bi i u vrtu bilo puno manje štete da prije onih hladnoća nije bilo stalno kišovito vrijeme,palme i pitari su bili prepuni vode.Ono što imam u planu za ovu zimu to je napraviti nekakvu nadstrešnicu pod koju ću moći smjestiti sve osjetljivije palme i ostale egzote,nadam se nečem sličnom kao što je napravio Mate.