Autor Tema: Vrijeme u vašem gradu/mjestu  (Posjeta: 74328 vremena)

0 Članova i 4 Gostiju pregledava ovu temu.

goga

• Gost
Odg: Vrijeme u vašem gradu/mjestu
« Odgovori #60 u: Listopada 15, 2007, 09:16:31 prijepodne »
Kod mene jučer i danas mraz, jutarnja temperatura -2  :icon_sad:

Offline Xenon

• En Taro Adun
  • Global Moderator
  • Spol: Muški
« Odgovori #61 u: Listopada 15, 2007, 09:52:51 prijepodne »
Dobro, ti si severnije od nas ostalih, i plus si u ravnici.  :icon_neutral:
USDA zone: 7b/8а
AHS heat zone: 6
Average temperature: 13.6°C
Annual precipitation: 722 mm

Offline Pivi

• Administrator
« Odgovori #62 u: Listopada 15, 2007, 18:47:01 poslijepodne »
Citat:
ZAGREB - Prvi ovogodišnji mraz, koji su danas stanovnici kontinentalne Hrvatske mogli vidjeti na drveću i automobilima, ipak nije najavio dolazak zime, nego samo prolazno zahlađenje.

U Državnom hidrometeorološkom zavodu kažu da se prvi mraz pojavio točno 15. listopada koji je statistički zabilježen kao dan pojave mraza. Dežurni meteorolog rekao je kako su današnje jutarnje temperature u kontinentalnoj hrvatskoj bile oko nule te da se prohladno jutro s mrazom očekuje i danas. - Sutra će jutarnje temperaure malo porasti, ali u četvrtak će doći do ponovnog zahlađenja. Dnevne temperature bit će ugodne, i to u unutrašnjosti do 20, a na Jadranu čak do 24 stupnja Celzijeva - najavio je prognostičar.

Do četvrtka će biti stabilno i sunčano, ali se u unutrašnjosti u jutarnjim satima može očekivati magla. Nakon prolaznog sunčanog vremena, od četvrtka će u Hrvatskoj biti oblačno, a potkraj dana može se očekivati kiša. U noći na petak u gorju bi mogla pasti pokoja pahulja snijega, a prognostičari tvrde da u nizinama još neko vrijeme neće biti zimskih radosti.

- Za vikend se očekuje promjenjivo i nestabilno vrijeme. Također će i temperatura pasti, u kontinentalnoj Hrvatskoj bit će oko 10, a na Jadranu oko 15 stupnjeva Celzijevih. Bura na Jadranu tijekom petka će se pojačati - najavio je prognostičar.

Offline Veruda

• Administrator
« Odgovori #63 u: Listopada 15, 2007, 18:52:04 poslijepodne »
Odakle ti to Pivi, koji izvor?

Offline Pivi

• Administrator
« Odgovori #64 u: Listopada 15, 2007, 18:59:51 poslijepodne »

Offline Palmark

• Pokojni
  • *
    • Email
« Odgovori #65 u: Listopada 15, 2007, 19:11:18 poslijepodne »
Evo jedan ocigledan primer kako postoje razlicite mikroklime na udaljenosti od samo par stotina metara!
Ovo je bilo najhladnije jutro kod mene jos od februara ove godine,ali ipak nije bilo mraza niti slane,a temperatura se zadrzala na +2C!
S druge strane,moja sestra koja zivi par ulica dalje,ali na malo vecoj visini i na samom kraju ulice(okolo su njive) kaze da je kod nje jutros bas steglo,temperatura je pala cak na -3C i to je zivotom platio ficus elastica!  :thumb_down: Eto,na nekih 400m udaljenosti,razlika u temperaturi cak 5C!!!
USDA zone: 8a
apsolutni minimum za poslednjih 15 godina:-14C
apsolutni maximum za poslednjih 15godina:44C

Offline Pivi

• Administrator
« Odgovori #66 u: Listopada 15, 2007, 19:36:31 poslijepodne »
to je velika razlika u temperaturi.
Međutim pitanje je. Možda se radi npr. o 3°C razlike...jer pitanje je koliko dobro su baždareni tvoj i njezin termometar, i dali u istim uvjetima isto pokazuju.
Ako da, onda je stvarno razlika bila 5 stupnjeva.
Ti si reko da si u zaklonjenom, a ona?

Offline Palmark

• Pokojni
  • *
    • Email
« Odgovori #67 u: Listopada 15, 2007, 19:46:30 poslijepodne »
to je velika razlika u temperaturi.
Međutim pitanje je. Možda se radi npr. o 3°C razlike...jer pitanje je koliko dobro su baždareni tvoj i njezin termometar, i dali u istim uvjetima isto pokazuju.
Ako da, onda je stvarno razlika bila 5 stupnjeva.
Ti si reko da si u zaklonjenom, a ona?
Za moj termometar mogu da garantujem,a za njen vec ne znam,ali siguran sam da je razlika bila 5C,jer kod mene nije bilo ni mraza ni slane,a kod nje je sve zabelelo,i plus jos je stradao ficus elastica,a to se ne bi desilo da je kod nje bilo npr -1C!
Rekao sam ti,ona je na malo vecoj visini i njena kuca je zadnja u ulici,okolo je cistina,a ja sam uz Dunav!

Offline Xenon

• En Taro Adun
  • Global Moderator
« Odgovori #68 u: Listopada 15, 2007, 20:56:24 poslijepodne »
Ovde kod mene isto nije bilo inja, ali na manje od kilometar od mene, na malo vetrovitijem mestu, sve je bilo zabelelo.

Offline Palmark

• Pokojni
  • *
    • Email
« Odgovori #69 u: Listopada 16, 2007, 12:28:10 poslijepodne »
 :shocked:  Bogami,izgleda da se zima vratila sa odmora i da je odlucila da nam se osveti u svoj svojoj snazi,zbog proslogodisnjeg uzivanja bez nje!
Kako stoji u dugorocnoj prognozi HMZS-a,vec u petak nas ocekuje drastican pad temperature,i posle toga period od jedno 4-5 dana sa kisom i dnevnom temperaturom ispod 10C!
Stabilizacija ce poceti oko 24.oktobra i onda cemo imati period suncanog i relativno toplog vremena do 3.novembra,kada ce opet doci do drasticnog pada temperature i kada postoje velike sanse za prvi sneg!
Citava prva polovina novembra ce biti veoma hladna(moguci su i ledeni dani,sa maksimalnom dnevnom temperaturom ispod 0C,sto je nezapamceno i veoma zabrinjavajuce)sa sneznim padavinama!!!  :thumb_down: :thumb_down:  :icon_sad:

Offline Xenon

• En Taro Adun
  • Global Moderator
« Odgovori #70 u: Listopada 16, 2007, 12:36:41 poslijepodne »
Ne izgleda dobro... Ipak, mislim da je za palme bolje da se zima istutnji u Novembru i Decembru nego da nam posle zavuce hladan talas u Aprilu i Maju...

Offline Palmark

• Pokojni
  • *
    • Email
« Odgovori #71 u: Listopada 16, 2007, 12:39:40 poslijepodne »
Ne izgleda dobro... Ipak, mislim da je za palme bolje da se zima istutnji u Novembru i Decembru nego da nam posle zavuce hladan talas u Aprilu i Maju...
Pa ne znam koliko je dobro,jer u maju svakako ne moze biti mraza,pa cak je i u aprilu on vrlo redak i kratko traje...A apsolutni minimum za decembar je -25C,to nemoj da zaboravis(bez obzira sto je izmeren pre 100 godina)!

Offline Pivi

• Administrator
« Odgovori #72 u: Listopada 16, 2007, 12:56:07 poslijepodne »
ako se nije ponovio slobodno se može zaboravit...veliko je to razdoblje...

Goga70

• Gost
« Odgovori #73 u: Listopada 16, 2007, 13:21:31 poslijepodne »
:shocked:  Bogami,izgleda da se zima vratila sa odmora i da je odlucila da nam se osveti u svoj svojoj snazi,zbog proslogodisnjeg uzivanja bez nje!
Kako stoji u dugorocnoj prognozi HMZS-a,vec u petak nas ocekuje drastican pad temperature,i posle toga period od jedno 4-5 dana sa kisom i dnevnom temperaturom ispod 10C!
Stabilizacija ce poceti oko 24.oktobra i onda cemo imati period suncanog i relativno toplog vremena do 3.novembra,kada ce opet doci do drasticnog pada temperature i kada postoje velike sanse za prvi sneg!
Citava prva polovina novembra ce biti veoma hladna(moguci su i ledeni dani,sa maksimalnom dnevnom temperaturom ispod 0C,sto je nezapamceno i veoma zabrinjavajuce)sa sneznim padavinama!!!  :thumb_down: :thumb_down:  :icon_sad:

Još i prije moguć je snijeg već u subotu i to i čak i niže od 500 m nadmorske visine.
A sa svakim slijedećim izlazom hladnoća se potvrđuje. Zaštitite biljke za svaki slučaj ovo će im biti temperaturni šok kao uostalom i dobrom dijelu ljudi (sad će me Veruda  :cool: )

Offline Pivi

• Administrator
« Odgovori #74 u: Listopada 16, 2007, 13:35:16 poslijepodne »
prema ovome nije moguć snijeg

http://palmapedia.com/index.php?topic=28.msg1927#msg1927

moj post od jućer