Autor Tema: Bukezi *palme,egzote i dvoriste*  (Posjeta: 17053 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline bukezi

• Brahea
  • *
  • Spol: Muški
    • Email
Odg: Bukezi *palme,egzote i dvoriste*
« Odgovori #90 u: Prosinca 15, 2012, 14:07:01 poslijepodne »
hvala svima nadam se da ce mi se isplatiti investicija i da ce biljke lepo docekati prolece,scalar grejem od pocetka novembra po potrebi ubacio sam uljani radijator od dva kilovata i odlicno zavrsava posao sad kad je najhladnije bilo oko -14C unutra sam izmerio 10C tako da i da zakuca napolju na -20C kod mene ce u plasteniku biti oko 5C minimum... ZAKON je dupla folija inace nema sanse da postignes toliku temperaturnu razliku napolju-unutra,Treehugger plastenik je sirok 3,3m dugacak 9m i visina je 2,6m tako da grubo povrsina iznosi oko 30kvm,racunao sam za sad u plasteniku imam oko 1500 saksija sa raznoraznim biljkama ali planiram na prolece jos neke police tako da ce stati jos vise od trenutnog broja...nisam mogao bez ovoga da se upustim u ovu zimu jer u kuci biljka propadne ili stagnira a ovde je sve kao da je prolece...redovno sve prihranjujem i zalivam i niko se ne buni... :thumb_up:
USDA Hardiness Zones 7a/7b
AHS heat zone 7

Offline SCALAR

• Cocos nucifera
  • *
    • Email
« Odgovori #91 u: Prosinca 15, 2012, 14:12:51 poslijepodne »
hvala svima nadam se da ce mi se isplatiti investicija i da ce biljke lepo docekati prolece,scalar grejem od pocetka novembra po potrebi ubacio sam uljani radijator od dva kilovata i odlicno zavrsava posao sad kad je najhladnije bilo oko -14C unutra sam izmerio 10C tako da i da zakuca napolju na -20C kod mene ce u plasteniku biti oko 5C minimum... ZAKON je dupla folija inace nema sanse da postignes toliku temperaturnu razliku napolju-unutra,Treehugger plastenik je sirok 3,3m dugacak 9m i visina je 2,6m tako da grubo povrsina iznosi oko 30kvm,racunao sam za sad u plasteniku imam oko 1500 saksija sa raznoraznim biljkama ali planiram na prolece jos neke police tako da ce stati jos vise od trenutnog broja...nisam mogao bez ovoga da se upustim u ovu zimu jer u kuci biljka propadne ili stagnira a ovde je sve kao da je prolece...redovno sve prihranjujem i zalivam i niko se ne buni... :thumb_up:
odlicno bukezi  :thumb_up:
nije znanje znanje znati vec je znanje znanje dati

Offline AlekLO

• Cocos nucifera
  • *
    • Email
« Odgovori #92 u: Prosinca 15, 2012, 14:43:52 poslijepodne »
Bravo bukezi,,,,sve pohvale  za trud!!Lepo sam ja rekao da ćeš imati malu dzunglu egzota.. :) ;)

Offline Đontra Volta

• Phoenix
  • *
    • Email
« Odgovori #93 u: Prosinca 15, 2012, 15:30:14 poslijepodne »
Ma i mislio sam eura :thumb_up:

Offline vlax88

• Brahea
  • *
    • Email
« Odgovori #94 u: Prosinca 15, 2012, 22:11:32 poslijepodne »
Sjajno bukezi  :thumb_up:

Ovo je nagovestaj pokretanja sopstvenog biznisa, samo napred, zelim ti veliki uspeh. A i nama ce biti lakse da dodjemo do odredjenih vrsta koje je trenutno veoma tesko nabaviti.

Offline bukezi

• Brahea
  • *
    • Email
« Odgovori #95 u: Prosinca 16, 2012, 00:54:46 prijepodne »
hvala vlax trudim se videcemo i kako ce biljke provesti prvu zimu u plasteniku i kako se izgledati u prolece nadam se da cu uspeti i da dodjem do semenki redjih vrsta palmi pa da i to pocnem isklijavati... :thumb_up:
AHS heat zone 7

Offline SCALAR

• Cocos nucifera
  • *
    • Email
« Odgovori #96 u: Prosinca 16, 2012, 07:12:02 prijepodne »
hvala vlax trudim se videcemo i kako ce biljke provesti prvu zimu u plasteniku i kako se izgledati u prolece nadam se da cu uspeti i da dodjem do semenki redjih vrsta palmi pa da i to pocnem isklijavati... :thumb_up:
samo napred

Offline janci

• Jubaea
  • *
« Odgovori #97 u: Prosinca 16, 2012, 10:25:51 prijepodne »
Bravo care :thumb_up:

Offline Veruda

• Administrator
« Odgovori #98 u: Prosinca 16, 2012, 15:42:52 poslijepodne »
Ma odlično! Imat ću ja pitanja oko plastenika i ostalog kada se napokon nađe vremena za završetak moga (nadam se prije penzije).  :wink:

Offline bukezi

• Brahea
  • *
    • Email
« Odgovori #99 u: Veljače 14, 2013, 20:07:50 poslijepodne »
evo jedna sveza slika kakva je situacija u plasteniku malo je los kvalitet slike  :thumb_down:
AHS heat zone 7

Offline SCALAR

• Cocos nucifera
  • *
    • Email
« Odgovori #100 u: Veljače 14, 2013, 20:12:53 poslijepodne »
ma super je to kao u sobi :thumb_up:

Offline Yonex

• Global Moderator
    • Email
« Odgovori #101 u: Veljače 17, 2013, 16:32:26 poslijepodne »
Zanimljivo je unutra. :icon_mrhappy: Cudo da taj uljani radijator uspeva sve to da zagreje. Ih kad dodje prolece pa dobar deo toga moze napolje, sve da nam dokumentujes! :thumb_up:
milka

Offline AlekLO

• Cocos nucifera
  • *
    • Email
« Odgovori #102 u: Veljače 17, 2013, 18:04:17 poslijepodne »
Sreca je sto nam je zima bila veoma blaga,inace da je bila kao 2011/2012 trebala bi 2 pa mozda cak i 3 uljana radijatoram...Odlicno je sve bukezi..Ja bih da sam na tvom mestu otvorio sajt on line prodaje jer bih imao lepu zaradu.Puno se trudis a trud ce ti se isplatiti...

Offline palmofan

• Cocos nucifera
  • *
    • Email
« Odgovori #103 u: Veljače 17, 2013, 18:22:58 poslijepodne »
Dobro to izgleda kod tebe, već imaš pravi mali rasadnik. :thumb_up: Koliko ti je velik taj plastenik?
USDA zone: 7a

Offline bukezi

• Brahea
  • *
    • Email
« Odgovori #104 u: Veljače 19, 2013, 21:19:38 poslijepodne »
hvala ljudi,verujte mi i mene cudi kako tako lako moze da zagreje toliki prostor ali uspeva tacno je i to da je zima bila blaga i da nije trebalo puno da se greje ali i onih par dana u decembru kad je bilo -12 -13C u Subotici kod mene u plasteniku nije palo ispod 10C tako da veliku razliku u temp. pravi dupla folija od plastenika,palmofam plastenik je 27-28 kvadrata dimenzije su 3,3m sirina 8,1m duzina i 2,6m visina
AHS heat zone 7