Smislio sam kako da maksimalno olaksam pravljenje plastenika za phoenix canariensis kad za to dodje vreme!
Prvo su ozidati cetvrtastu zardinjeru od kamena (visine do 10cm) koja ce na svakom cosku imati uzidane cetiri suplje cevi koje ce biti ukopane u zemlju 1m! Ti cu posaditi palmu!
Nabavicu 4 drvene grde duzine 5m ,koje ce biti za nijansu uze od tih ukopanih cevi tako da cu ih kad bude potrebno samo uvuci u ukpane cevi i mislim da onda ni najjaci vetar ne moze da ih srusi(mada takvog i nema,ali za svaki slucaj)!
Na sredini i na vrhu cu jos dodatno ucvrstiti te grede poprecnim letvicama! Od gore cu napraviti poklopac od lima koji ce sa donje strane biti oblozen stiroporom,radi dodatne izolacije!
Ceo plastenik cu obloziti sa dva sloja agrila,unutra cu namalcirati palmu i naprskati je fungicidom,a naravno sprovescu i struju za dogrevanje po potrebi!
Sa jedne strane cu napraviti mali prozorcic za povremeno luftiranje palme!
Eto,mislim da sa svim ovim ne moze nista da krene naopako! To ce biti dovoljno dok phoenix ne bude prerastao 4m!
Najvise me je brinulo kako cu,kada palma vec bude visoka,ucvrstiti tako visok plastenik,ali mislim da je ovako problem resen!
Evo i dvodimenzionalne slike iz Paint-a kako bi to trebalo da izgleda: