|
Veruda
|
 |
« Odgovor #195 : Svibanj 20, 2010, 11:24:46 » |
|
Moje dvije mandarine su dosta dobro prošle, izgubile su preko 50% starijih listova, ali novi već rastu. Ipak, mislim da ove godine neće biti plodova pošto će se dota istrošit na stvaranje nove lisne mase... 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
hobotnica
Phoenix
Spol: 
|
 |
« Odgovor #196 : Lipanj 05, 2010, 07:28:39 » |
|
Mandarina 
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: Lipanj 05, 2010, 07:30:22 hobotnica »
|
Evidentirano
|
|
|
|
dadoizvg
Washingtonia
Spol: 
|
 |
« Odgovor #197 : Kolovoz 22, 2010, 11:30:31 » |
|
Evo malo i mene,danas sam odlučil da vam pokažem svoje limune i naranđe,svi su uzgojeni iz koštica,oni najmanji su oni koje sam spomenul u jednom prijašnjem postu,njih smo zasadili moja djevojka i ja,dakle evo ih po veličini od najmanjeg:  
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
dadoizvg
Washingtonia
Spol: 
|
 |
« Odgovor #198 : Kolovoz 22, 2010, 11:31:25 » |
|
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
dadoizvg
Washingtonia
Spol: 
|
 |
« Odgovor #199 : Kolovoz 22, 2010, 11:32:00 » |
|
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
dadoizvg
Washingtonia
Spol: 
|
 |
« Odgovor #200 : Kolovoz 22, 2010, 11:32:38 » |
|
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Ahmet
Washingtonia
Spol: 
|
 |
« Odgovor #201 : Kolovoz 23, 2010, 10:07:49 » |
|
Pozdrav društvo. Neki dan sam malo preciznije pregledao svoje agrume, a najviše jedan moj stariji limun koji mi nekako stagnira. Gubi lišće u unutrašnjosti krošnje, plodovi ne napreduju... Gledam, gledam i vidim ovo:  Lijepa kolonija štitastih uši zvanih narančin crvac. Bile su krcate slatke medne rose na koju se onda skupljaju muhe i mravi. Nije ni čudo da je limun stao s razvojem uz takve i toliko brojčane krvopije. Stacionirale su se uglavnom na deblu i sišu li ga sišu. Poprskao sam limun Calypsom, ali napravio sam i jedan masakr rukom. Većinu sam odraslih ušesa poskidao, a nadam se da će Calypso obaviti svoj posao na manjim primjercima.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Ahmet Čabarabdić Burekdžinica i ćevabdžinica "Donji Zagon" Napomena: ćevape pečemo na ćumuru od bukovog drva i dostavljamo preko interneta Vrijeme u mojoj kasabi: http://pljusak.com/poljane/wx.htm
|
|
|
Tony
Phoenix
Spol: 
|
 |
« Odgovor #202 : Listopad 12, 2010, 14:07:14 » |
|
Moje dvije mandarine su dosta dobro prošle, izgubile su preko 50% starijih listova, ali novi već rastu. Ipak, mislim da ove godine neće biti plodova pošto će se dota istrošit na stvaranje nove lisne mase...
Ista stvar kao i sa mojom mandarinom, nalazi se na selu, otprilike 8 km od Imotskog, baš u polju, tako da dolje zimi vrlo često bude i slane. :/
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: Listopad 12, 2010, 14:07:32 Tony »
|
Evidentirano
|
|
|
|
engadin
Washingtonia
Spol: 
|
 |
« Odgovor #203 : Listopad 13, 2010, 02:47:47 » |
|
ja sam iz sarajeva i imam limun na otvorenom jos uvijek,ali zastitio sam ga, mislim stavio sam na njega providnu bocu od vode i sa strana oblozio tu bocu stiropolom,i ima otvor za dotok zraka.i zaista dobro to podnosi i prelijepo raste.jutarnje temperature su se cak spustale do samo 1 stepena.ali mislim da je njemu toplo i da je oko 10 stepeni,unutar. sad imam jedno pitanje,dokad cu ja moci ovako?i dali moze da prezimi u uslovima koje sam naveo?temperature su zimi izrazito niske do -17.napominjem druga mu je godina.prosle godine iz snijega sam ga vadio,i uspio sam ga sacuvati premjestajuci u zatvorenu prostoriju koja se negrije,i gdje temperature znaju biti do -3,ali ima dosta svjetlosti,i to ga mislim spasilo. unaprijed hvala
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Henoh
|
 |
« Odgovor #204 : Listopad 13, 2010, 08:24:00 » |
|
Taj limun je uzgojen iz sjemenke? do prvih blažih mrazeva može ostati (cca -2) ako ima tu zaštitu koju si opisao. Mada mislim da je najbolje držati ga u njegovoj posudi cijelo vrijeme, a ne vaditi ga i ponovno saditi u zemlju.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
engadin
Washingtonia
Spol: 
|
 |
« Odgovor #205 : Listopad 13, 2010, 18:52:47 » |
|
da iz sjemenke je.cini mi se da bolje podnosi vani nego u posudi tj u zatvorenom prostoru,brze raste vani.zato ga u proljece presadjujem vani,mislim skupa sa zemljom koja je u posudi prebacim ga vani. ako imate kakvih savjeta,sta dalje bio bi zahvalan.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
engadin
Washingtonia
Spol: 
|
 |
« Odgovor #206 : Prosinac 21, 2010, 16:52:17 » |
|
jao hvala bogu kakve mi je samo minuse prezivjela naranđa,bilo je i do -13.danas malo povirio kadn zelena i u odlicnom stanju.a tek joj je 1 godina.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
porat
Jubaea
Spol: 
|
 |
« Odgovor #207 : Prosinac 21, 2010, 17:24:50 » |
|
Da li ti je naranča posađena u vrt? Kako si ju štitiio?
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
DRNIŠ: USDA zone: 8b (prema 8a) Prosječna godišnja apsolut. min. temp.: -9,4°C Apsolutna minimalna temperatura: -16,1°C - 1985. g. (razdoblje od 1961. g. do 2010. g.) Godišnja prosječna temperatura: 13,0°C Ukupna godiš. količina padalina: oko 900 mm
|
|
|
engadin
Washingtonia
Spol: 
|
 |
« Odgovor #208 : Prosinac 21, 2010, 23:00:02 » |
|
da u vrtu je.stavio sam na nju bocu od vode,naravno malo siru,i onda oblozio oko boce stiroporom.i jos snijega nabaco.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
porat
Jubaea
Spol: 
|
 |
« Odgovor #209 : Prosinac 22, 2010, 13:52:25 » |
|
Pa kolika je to ako na nju stane boca od vode? Pretpostavljam zakorijenjena reznica. Jel se drži za sada??
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
DRNIŠ: USDA zone: 8b (prema 8a) Prosječna godišnja apsolut. min. temp.: -9,4°C Apsolutna minimalna temperatura: -16,1°C - 1985. g. (razdoblje od 1961. g. do 2010. g.) Godišnja prosječna temperatura: 13,0°C Ukupna godiš. količina padalina: oko 900 mm
|
|
|
|