Svaka granulacija može imati svoju namjenu.Pogledao sam ponudu ikee ali nisam našao te cigle.Koje su veličine te cigle?Imaju li i coir chunks?Imaju i Vaxer supstrat za uzgoj-plavi kamen,znaš li što o tome,što je to u biti?
ne kad je kokos u igri... u tome literally sve iole osjetljivo na aeraciju korijena stagnira, ili cesce, jednostavno krepa. zanimljiv clanak na temu:
http://www.tucsoncactus.org/html/growing_in_the_desert_column_June_2013.htmlmoguce da ih ikea nema na stranici, nalaze se na izlazu prije skladista tam di je cvijece. cigla velicine, pa cigle otprilike

kad se ekspandira dodje na nekoliko litara, mozda 7 il tak nes. al dzabe kad je to isto prasina. Nisam kod nas vidjela nigdje chunks u nekim normalnim kolicinama, zna bit u pet centru za reptile onak dve sake pakirano.
Plavi kamen nisam vidjela pa ne znam stvarno, pogledat cu kad odem iduci put.
Ak hoces nes posteno, ima u Agro Hoblaju lomljeni floreopor (ekspandirana glina), bonsaisti svi sade svoja drvca u to (nema ga bas na njihovoj stranici tocno prikazanog, nisu to one crvene glinaste kuglice, nego sive 4-8mm i lomljene). Imali su distributera na jankomiru u zagrebu (ravago il tak nekak) al mislim da su ti propali... to je daleko daleko najbolji taj tip supstrata kod nas. Isto to ali nesto sitnije granulacije (1-4 mm) i ne lomljeni je bio u MD profilu, liapor, prodavao se kao podna izolacija. Isto ok i cca 60 kn vreca, nisam bila dugo pa ne znam dal jos drze. Nemamo na zalost diatomitnog pijeska za macke, to je dzabe po europi (euro 10 kila otprilike) al kod nas iz nekog razloga nije doslo. Ovo sve ostalo je banana, perlit pluta, skup je i opasan za udisanje, vermikulit je skup, obicni pijesak za macke je bentonit koji se raspadne nakon tri zalijevanja i zacepi kompletno lonce, zeolit je ok ako je onaj krupni al isto nije bas jeftin i dosta oteza lonce...