Dobro izgleda. Evo i dijela mojih
od sjemena koje sam ubrao u Zadru u petom mjesecu 2008. Ima i jedan koji je veći od ovoga iz te ture.

Do zadarskog je primjerak koji je kupljen na ZG željezničkom kolodvoru s tek podijeljenim listom. Taj je posađen vani 2009.

Prošle godine kad je temperatura bila nešto manje u minusu imao sam u 5 mjesecu povlačenje sredine na 2 primjerka zbog visine snijega koja je bila u razini koplja pa je dolazilo do višestrukog topljenja i smrzavanja snijega na tom dijelu. Dakle, isti scenarij se može ponoviti na ovim manjima opet.
Edit: Dva velika primjerka koje je Lovranpalm iskopao iz svog vrta i poklonio mi ovog proljeća nisu se uspjela uhvatiti. Jednom sam već krajem ljeta povukao sredinu, a potom i nekoliko listova iako sam ga tretirao, a nedugo zatim i na drugom. Šok od presađivanja, i ipak prevlažno ljeto s manifestacijom na najgorem mogućem mjestu, na središtu rasta

Druga dva, manja, koja su posađena na jesen 2013. su dugo mirovala i tek su otvorili po jedan list. Oni bi mogli krenuti sljedeće godine.