@Branimire, čini mi se da su i tijekom sezone rasta bili za nijansu brži od S. havanensisa. Također, list Sabal minora bio je nešto čvršći na 3-4 listu, no to se kasnije dogodilo i kod S. havanensisa.
@Badnjevac, S. minori su mi na početku ili polovici 6 lista od nicanja. Na najvećem primjećujem na vrhu početne linije dijeljenja. Vjerujem da bi se list trebao početi dijeliti s 8 ili 9 listom, barem sam tako nailazio u literaturi. Jedna Sabal blackburniana koja je također na 6 listu je podijelila tal list na dva dijela do otprilike sredine, a primjetio sam takve naznake kod još nekih primjeraka.
@Palmofan, meni je cilj da ubrzam minore koliko to mogu. Možda bih uspio još malo da sam im osigurao veće posude, a ne ovaku u jednoj s razdjelnicama, no tako je to kad imam ograničen prostor za držanje palmi. Cilj mi je da idu u zemlju na proljeće 2011. g. do kad očekujem da bi mogli dobiti i prvi pravi podijeljeni list (lepezasti), a tad bi trebali biti stari oko 2,5 god.
S. minor je od sjemena s rarepalmseedsa meni nepoznatog geografskog podrijetla. Počeli su klijati u kolovozu 2008, a nicati tijekom rujna. Njihov razvoj se može pratiti prema slikama u ovoj temi iz starijih postova i na nekim slikama u temi Henohove palme.