Xenon
En Taro Adun
Global Moderator

Spol: 
|
 |
« Odgovor #15 : Travanj 10, 2008, 07:58:17 » |
|
Verovatno postoji 2 grupe ljudi koji to rade:
1. Oni koji kidaju lisce za bukete i ostale cvetne dekoracije 2. Oni koji misle da je list "pelcer" koji moze da se primi ako ga drze u vodi i da odatle krene nova palma
Obe grupe treba tuci, prvu zbog bezobrazluka i pohlepe, a drugu zbog frapantnog neznanja.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
USDA zone: 7b AHS heat zone: 5 Average temperature: 11.7°C (53°F) Annual precipitation: 700 mm (27.56 inches)
|
|
|
|
Henoh
|
 |
« Odgovor #16 : Travanj 14, 2008, 13:06:05 » |
|
Slazem se s Xenonom
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Henoh
|
 |
« Odgovor #17 : Travanj 15, 2008, 22:14:58 » |
|
Nadopuna za postojeće slike... iz ulice Dobri dol  (ovo smeće okolo s kantama remeti cijelu sliku  )  na ovaj način s natkrivenim plastičnim krovom mogao bi se uspješno uzgajati i c. huilis kojem bi trebalo vremena da poraste do visine nadstrešnice. Trachy je čini mi se imao mulch kao zaštitu
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Pivi
|
 |
« Odgovor #18 : Travanj 15, 2008, 22:19:47 » |
|
chamaerops humilis. puno vremena. Čitaj 30-40 godina 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
više sadit, manje razmišljat
|
|
|
|
Henoh
|
 |
« Odgovor #19 : Travanj 15, 2008, 22:26:53 » |
|
Strpljen spašen
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Henoh
|
 |
« Odgovor #20 : Travanj 20, 2008, 19:15:49 » |
|
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Henoh
|
 |
« Odgovor #21 : Travanj 26, 2008, 17:59:45 » |
|
Jučer sam prošao Stožirovom ulicom i pitao jednog stanara zgrade za starost ovog Trachya...prema njegovom sjećanju negdje 10-tak godina raste vani. Nije mi znao reći koliki je bio kad je posađen. Trachy je sad u cvatu ...nažalost nemam svježe fotke 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Henoh
|
 |
« Odgovor #22 : Svibanj 05, 2008, 10:30:24 » |
|
Trachy iz Sesveta nasuprot auto salona Molydon koji sam prije spominjao snimljen iz auta u vožnji-u desnom kutu slike  (nikako da mi se poklopi da onuda imam nekog posla pa da šećem i fino snimim primjerak). Zimuje vani, ali ga vlasnici umataju u najlon pa poslije odmatanja izgleda kuhan. Na slici se to ne vidi, palma se relativno brzo oporavi, no jednom bi ju to kuhanje moglo ubiti 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Henoh
|
 |
« Odgovor #23 : Svibanj 12, 2008, 20:15:31 » |
|
donja slika su dva trachyja koji su prezimili u posudi na otvorenom zime 2003/04, 2004/05, 2005/06, 2006/2007, a u desetom mjesecu 2007 su uklonjeni iz rasadnika sa sajmišne ceste nasuprot Getroa. Visina oko 3,5 m a manji 3m....jedina slika koju imam je snimljena mobitelom pa se to toliko ne vidi dobro...nije mi poznata njihov daljnja sudbina  Pričao sam s ljudima iz rasadnika...uvoze formirane palme iz Italije...malo su skuplji, ali tko voli i može si priuštiti ...visina 1-1,5 1000kn...2m 2000kn  malo smo pohlepni 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Henoh
|
 |
« Odgovor #24 : Svibanj 12, 2008, 20:26:56 » |
|
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Veruda
|
 |
« Odgovor #25 : Svibanj 12, 2008, 22:23:18 » |
|
Prva liga, sjeme tih Trachija bi se trebalo dalje dilati po kontinentu...
A ona cijena za Trachije je pomalo pretjerana, ali ne previše. Tu negdje ili nešto niža se i vani vrti cijena po metru debla Trachija, a izgleda da ima i dovoljno potražnje za njima kada se prodaju po toj istoj cijeni...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Henoh
|
 |
« Odgovor #26 : Svibanj 16, 2008, 15:00:42 » |
|
Prva liga, sjeme tih Trachija bi se trebalo dalje dilati po kontinentu...
A ona cijena za Trachije je pomalo pretjerana, ali ne previše. Tu negdje ili nešto niža se i vani vrti cijena po metru debla Trachija, a izgleda da ima i dovoljno potražnje za njima kada se prodaju po toj istoj cijeni...
Da ne bi bilo loše pokušati i s tim sjemenom jer taj Trachy je već prošao dosta zima u kontinentu pa je valjda prenio nešto i u svoje sjeme. Vjerujem da bi vlasnici mogli ustupiti malo sjemenki  ako bi ih se lijepo zamolilo...tj kad bi vidjeli ovaj forum i shvatili koliko ima ljudi koji obožavaju palme  Mislim da će biti i na ovim mlađim primjercima sjemena, a oni rastu na pristupačnijim pozicijama...heh
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Henoh
|
 |
« Odgovor #27 : Svibanj 31, 2008, 23:40:54 » |
|
Znikina 3, stablo oko 3 m...na slici se baš i ne vidi najbolje ta visina 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Henoh
|
 |
« Odgovor #28 : Lipanj 24, 2008, 17:32:32 » |
|
Kušlanova ulica u dvorštu zubne ordinacije (snimano mobitelom)  u istom dvorišto jedan mali trachy  jedan koji je u blizini-susjedna ulica već je prije stavljana njegova slika  i neki drugi koji je ovdje već viđen (nažalost nemaju sjemena  )  
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
sakyzg
Phoenix
Spol: 
|
 |
« Odgovor #29 : Srpanj 11, 2008, 23:22:10 » |
|
Trachycarpusa fortunei u mom kvartu(Folka) Napomena:zadnje dvije godine nije bilo zimske zaštite   
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Pozdrav,Saša.
|
|
|
|