Iz onoga što mogu primjetiti je da ih ima priličan broj, a velike dijelove grada niko nije ciljano obišao. Nakon nekog vremena oko se izvježba i lako ih se primjeti i u inače skrivenim dijelovima vrtova, iza zidova, ispod drveća i sl. Medjutim, nema ih u tolikom broju da bi se mogli smatrati nečim svakodnevnim, sastavnim dijelom gradskih vrtova i još uvijek predastavljaju moment iznenadjenja kad se naidje na njih. Postoji realna opasnost da zbog sad već priličnog broja Trachycarpusa dodje i Paysandisiu archon ukoliko netko uveze veliku, instant (i zaraženu palmu).
Mapiranje bi zahtjevalo dosta vremena.
Slike nekih koji su ovdje prije presatavljani, a posnimio sam ih prošlih tjedana.
Meni najbolji primjerak s gustim listovima. Ima još oko 1-1,5 m debla ispod razine ograde jer su na tom dijelu vrtovi niži od razine ulice.

Onaj u botaničkom vrtu. Snimljen je s udaljenosti preko ograde jer je vrt zatvoren do 1.4.

U bočnim ulicama uz Selsku ul.

Ove koje sam snimio nedavno, o njima je pisano na jednom blogu i snimljene su tijekom zime 2017.
https://blog.dnevnik.hr/nepoznatizagreb/2017/02/1632067764/font-colorcc0000tresnjevacka-ulica-palmifont.html