Autor Tema: Naručivanje palmi i sjemenki sa interneta  (Posjeta: 175118 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Savar

• Jubaea
  • *
  • Spol: Muški
    • Email
Odg: Naručivanje palmi i sjemenki sa interneta
« Odgovori #555 u: Ožujka 12, 2015, 05:34:52 prijepodne »
Koliko sam ja shvatio trava je povećao kolekciju. Savar je samo naručio i platio  :mrgreen:

Dobro si shvatio  :mrgreen: :mrgreen:

Offline Savar

• Jubaea
  • *
    • Email
« Odgovori #556 u: Ožujka 12, 2015, 07:17:39 prijepodne »
Koja simbioza  :gy:

Vidio sam obavijest na emailu. Za Hrvatsku je sada poštarina 23.62 Eura, bila je 41.66

Henoh, bezobzira sto je obavijet stigla kasnije, ja sam vec za svoju narudzbu platio € 23.62. ali ide jos i neki porez BTW 6% .

Offline akaranus

• Global Moderator
    • Mediterranean gardens and nature
« Odgovori #557 u: Ožujka 12, 2015, 08:54:46 prijepodne »
Stiglo i meni od palmerasycycas.com
dypsis decipiens i beccariphoenix madagascariensis, onako korjenje vanka suva zemlja ali biljke izgledaju ok, u puno boljem stanju dođu od mypalmshop

Offline trava

• Administrator
    • Email
« Odgovori #558 u: Ožujka 12, 2015, 10:06:09 prijepodne »
Nažalost,kod mene je samo usputna stanica,samo jedna ostaje kod mene :icon_sad:
Je,ove palmice od španjolaca nisu loše,ali dođu suhe zemlje,zamotaju sve u papir pa papir a naravno i kartonska kutija pocicaju svu vodu,sva sreća da nisu putovale dugo pa su biljke ipak u dobrom stanju.Bar da pitar zamotaju u pvc foliju,nebi se i zemlja još prosipala.
bvb

Offline Savar

• Jubaea
  • *
    • Email
« Odgovori #559 u: Ožujka 12, 2015, 11:24:50 prijepodne »
Ali moram priznati da sam se iznenadio brzinom dostave iz Spanjolske, doslo je za 4 radna dana. Imaju nekih palmi koje vecina drugih nema i zato su interesantni. Istina od Mypalmshop.com dodje bolje zapakirano.

Offline Cikas

• Cocos nucifera
  • *
« Odgovori #560 u: Ožujka 12, 2015, 16:19:11 poslijepodne »
Mypalmshop odlično pakira biljke. A budu biljke često puno veće nego što piše i nego što izgledaju na slikama.
A to što je poštarina sad upola manja, još jedan bonus. :thumb_up:

Inače odlične palme i narudžbe. :thumb_up:

Samo Sabal Uresanu i Parajubaeu cocoides si trebao naručiti sa Mypalmshop. Kod njih su jeftinije, a duplo veće.

Offline lukas12

• Washingtonia
  • *
« Odgovori #561 u: Ožujka 12, 2015, 17:40:54 poslijepodne »
u saksi u kojoj sam posijao palme zemlja se osusila kada sam izvadio sjemenku imala je male zilice zalijo sam i vratio e sada me zanima dali je to propalo jer kuci nisam bio mjesec a neznam otkada se zemlja osusila sjemenku sam malo stisnuo prstima nije bila mekana i izduvana a zilice tanke kao dlakice

Offline Savar

• Jubaea
  • *
    • Email
« Odgovori #562 u: Ožujka 12, 2015, 17:51:27 poslijepodne »
Parajubae Cocides-i su dosta veci nego sto je pisalo a i jednaki su onima na mypalmshop. Nikad nije kasno uzeti jos jednu Uresanu i od mypamsho-a  :mrgreen:

Offline Cikas

• Cocos nucifera
  • *
« Odgovori #563 u: Ožujka 12, 2015, 17:55:03 poslijepodne »
Nebih se složio da su jednake. :wink:
A cjena je zamjetno manja. Odnosno 12.95 eura kod Mypalmshop.

« Zadnja izmjena: Ožujka 12, 2015, 18:00:19 poslijepodne od Cikas »

Offline Savar

• Jubaea
  • *
    • Email
« Odgovori #564 u: Ožujka 12, 2015, 18:57:25 poslijepodne »
Mypalmshop sam skuzio kad sam vec od Spanjolaca narucio.  nikad nije kasno jos jednu od mypalmshop-a uzeti  :mrgreen:

Offline agava

• Phoenix
  • *
  • Spol: Ženski
« Odgovori #565 u: Ožujka 14, 2015, 19:52:04 poslijepodne »
Prosli tjedan sam mislila nešto naručivati s myplantshop pa sam odustala i naručila nešto sto i nisam mislila.Odbilo me to što neke palme koje bi trebale biti srebrne na njihovim slikama su zelene boje.Vi se bolje razumijete u to dali to treba biti tako dok su male a poslije dobiju boju ili ostaju tako zelene? Vidim i primjer narudžbe iz španjolske, uresana spanjolska srebrna a na myplantshopu zelena.I ovaj put je narudžba iz nizozemske došla prilicno brzo, naruceno petak navečer a došla drugi petak ujutro, zadnji put je putovalo deset dana.

Offline akaranus

• Global Moderator
    • Mediterranean gardens and nature
« Odgovori #566 u: Ožujka 14, 2015, 19:59:01 poslijepodne »
brahea super silver zelena kao mala, butia yatay je skoro zelena kao mala...osim toga šta mijenjaju boju kako odrastaju utjecaj srebra je i zbog sunca(na suncu biljka izlučuje više pudera koji joj daje boju) tako ako su u plasteniku i ne vide sunca onda imaju neki minimum sivila....činjenica da svaka vrsta palme ima različitu genetiku pa imaš cijelu paletu boja recimo u brahee od zelene skoro do bijele...svakako malo kompleksnija priča ako želiš extra sivu biljku, puno faktora utječe na to pa bi trebalo izabrat od puno njih najsivije jedinke...to šta  uresana izgleda zelena na slici ne znači ništa ona bi ti ubrzo u vrtu pokazala kakvu si dobila (iako ti je sad nemaju ja sam je naručia pa su rekli da nema)
« Zadnja izmjena: Ožujka 14, 2015, 20:01:20 poslijepodne od akaranus »

Offline Cikas

• Cocos nucifera
  • *
« Odgovori #567 u: Ožujka 14, 2015, 20:00:26 poslijepodne »
Prosli tjedan sam mislila nešto naručivati s myplantshop pa sam odustala i naručila nešto sto i nisam mislila.Odbilo me to što neke palme koje bi trebale biti srebrne na njihovim slikama su zelene boje.Vi se bolje razumijete u to dali to treba biti tako dok su male a poslije dobiju boju ili ostaju tako zelene? Vidim i primjer narudžbe iz španjolske, uresana spanjolska srebrna a na myplantshopu zelena.I ovaj put je narudžba iz nizozemske došla prilicno brzo, naruceno petak navečer a došla drugi petak ujutro, zadnji put je putovalo deset dana.

Ovisi i o uvjetima rasta. Mnogim palmama vosak na lišću daje srebrenu boju. A taj vosak se može izgubiti ako se uzgajaju u hladu ili u vlažnim uvjetima. A opet se vrati kad su izložene suncu. Recimo to se najbolje vidi kod Brahee Armate i Chamaerops humilis cerifera.
Sabal Uresana u drugu ruku je varijabilan. Neki primjerci su su skoro zeleni, drugi jako srebreni. Teško je naći baš izrazito srebrenog. A opet vrlo vjerojatno su uzgajani u stakleniku, pa ni ne mogu pokazati svoju pravu boju.
Taj vosak je ustvari zaštita od sunca. Isto kao što ljudima koža tamni na suncu, nekim palmama lišće postaje srebreno ( da reflektira višak sunčevih zraka ).
« Zadnja izmjena: Ožujka 14, 2015, 20:03:57 poslijepodne od Cikas »

Offline agava

• Phoenix
  • *
« Odgovori #568 u: Travnja 18, 2015, 09:11:07 prijepodne »
Nažalost nije sve bajno i sjajno u mypalmshop u.Narudžba napravljena 08.04. Stiglo jutros u lošem stanju.Zaboravili su staviti onu suhu travu unutra.Poslala sam im mail pa ćemo vidit što će biti od toga.

Offline agava

• Phoenix
  • *
« Odgovori #569 u: Travnja 18, 2015, 09:12:38 prijepodne »