Nakon gotovo tri godine slijede obećane slike snimljene tijekom posjete vrtu prošle nedjelje. Nažalost baterija se ispraznila prije negoli sam poslikao sve što sam planirao, ali i ovako se nadam da će se moći dočarati i usporediti stanje s onim od prije tri godine. Dan je bio oblačan tako da kvaliteta nekih slika nije zadovoljavajuća. Bilo bi super kad bi netko došao i profesionalno snimio vrt iz različitih kutova i u različita doba dana kad se sunce nalazi na različitim pozicijama. Vrt je nakon mog posjeta siromašniji za dva T. fortuneia od oko 2 m visine koji su rasli jedan uz drugi. Isti dan su presađeni pa ću vas tijekomsezone obavijestiti kakvo je stanje s njima
Da se vratim na vrt od Lovranpalma
Nažalost nisam snimio W. filibustu koja se nalazi na ulazu u vrt, ali tu je šišani T. fortunei koji izgleda mnogo urednije od prirodnog izgleda

prirodni izgled

pojedini T. fortunei su visine oko 9 m

Araucaria

T. wagnerianus koji je Lovranpalm donio iz Britanije, iza se vidi Trithrinax campestris

Trithrinax campestris, izrazito kruti i oštri listovi kao kod nekih Yucca

Za ljubitelje citrusa
Naranča

Limun

Na mjestu onog duplog T. fortuneia koji sam dobio od Lovranpalma sad je mandarina (ne znam sortu), barem mislim da je to isto mjesto od tih Trachycarpusa