Je Dubrovnik imas pravo tesko je radit komparacije ako nisu u vidokrugu...to me je i natjeralo na ovo pitanje,
butia i butia nepoznata stajale su na 2 m jedna od druge, na prvi pogled se vidi definitivna razlika...to me i pocelo
kopkat, prvo me nije zanimalo, ali onda ovaj kaze ovo onaj ono, a rijetko tko ima eriospathu nesto vecu, a ona mi je malo nepoznanica,
zato sam razmisljala da bi netko od nas ovdje mogao znat tko se vise komparacijama bavi, ili Toto mozda ima vecu,
i on se jako dobro razumije.
evo ovako, prema Butiie capitati, su svijetovi, listovi capitate su filigrani duplo uzi, nekako ne meksi nego savitljiviji, tipicno je jedino,
za obadvije zeleno "stablo-ananas", listovi capitate imaju puno obliji radijus, dok je ova Butia 2, ima samo na starim listovima na 2-3 stapke,
lagani radijus, i nema uopce ljubicastog na ananasu, tipicno za Eriospathu, koplja i listovi su joj puno kraci nego kod Butia, i nenormalno cvrsti,
neznam s cime usporediti, ne popustaju niti najmanje na savijanje, koplja koja nova izlaze su tvrada recimo skoro ka drska od drvenog noza...to mi je neobicno.
Toto ako moze neki maleni komentar kad skupis vrimena!

NARAVNO I SVI DRUGI!