Palmapedia.com  
Svibanj 24, 2012, 19:06:54 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti:

Forum   Pomoć Traži Prijava Registracija  
 Str: [1]
  Ispis  
Autor Tema: Za nevjerovat!  (Posjeta: 942 )
0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.
Pivi
Administrator

Spol: Muški

« : Rujan 14, 2007, 06:49:07 »

Pa dajte ljudi neka mi netko objasni ovo jer ja se nemogu načudit više nego šta jesam   shocked

Citat: Čovjek iz južne kanade
I too have a coconut. The weather where I live has been very dry and coolish. I am talking low 70's, ya cool!!! Anyway, my coconut is doing really good. Had a few nights where outside temps dropped to the 40's (in july, can you imagine). I was very worried thinking I was out a coconut but to my surprise its pushing out spear after spear!
Now I would not be leaving it out in our fall or winter of course but I think as tropical as they are, they way fair okay till spring.

As you can see there is a bungee around it, it got very windy and I was afraid of it being uprooted.

« Zadnja izmjena: Rujan 14, 2007, 07:27:11 Pivi » Evidentirano

više sadit, manje razmišljat
palmofan
Jubaea
*

« Odgovor #1 : Rujan 15, 2007, 09:25:43 »

Jel možeš ukratko na hrvatskom objasnit o čemu se radi jer baš i neznam engleski?
Evidentirano

USDA zone: 7a
Pivi
Administrator

« Odgovor #2 : Rujan 15, 2007, 14:47:13 »

Evo ovako čovjek je iz južne kanade i ovo su njegove rijeći (pisano na ljeto):

Citat:
I ja isto imam cocos palmu. Gdje ja živim vrijeme je bilo vrlo suho i "svježe". Pričam o temperaturama od oko 20°C. Moj kokos je vrlo dobro. Imao sam par noći kad je temperatura vani pala na 4-5°C (i to u srpnju, možete zamislit). Bio sam vrlo zabrinut za cocos, ali na moje iznenađenje on baca list za listom. Naravno, neću ga ostavljat vani na jesen i zimu s obzirom da je tropska biljka bit će mu dobro u kući do proljeća

Slika: kao što vidite ime povez okolo, bilo je vrlo vjetrovito i bilo me strah da ga ne odguli

Dakle nema ni vlage, temperature su mu u srpnju išle do čak 4°C ali mu je sa cocos palmom sve u redu.
Prema ovome bi meni kokos na visu moga uspjevat vani 9-10 mjeseci u godini, samo bi tokom 12. i 1. mjeseca bio u kući. Zato mi se ovo čini nevjerojatno.
« Zadnja izmjena: Rujan 15, 2007, 14:51:27 Pivi » Evidentirano

više sadit, manje razmišljat
penJ.
Phoenix
*

357016657
« Odgovor #3 : Rujan 28, 2007, 13:00:46 »

ljudi da li je moguce da u beogradu raste mimoza shocked??? ona prava, sa zutim cveticima, ja je video, mada je bio mrak, prepoznao sam je po sitnim sitnim listicima, i mirisom, padala je kisa pa se osecao onaj specifican miris mimoze...
Evidentirano
Palmark
Jubaea
*

Email
« Odgovor #4 : Rujan 28, 2007, 13:40:23 »

ljudi da li je moguce da u beogradu raste mimoza shocked??? ona prava, sa zutim cveticima, ja je video, mada je bio mrak, prepoznao sam je po sitnim sitnim listicima, i mirisom, padala je kisa pa se osecao onaj specifican miris mimoze...
Ja nesto ne verujem da je to bila mimoza-zar mimoze ne cvetaju u februaru? Mozda je nesto slicno u pitanju,stvarno ne znam!
Evidentirano

USDA zone: 8a
apsolutni minimum za poslednjih 15 godina:-14C
apsolutni maximum za poslednjih 15godina:44C
palmofan
Jubaea
*

« Odgovor #5 : Rujan 28, 2007, 13:57:19 »

Ti si vidio albiciju a ne mimozu. I ja sam prije za albicije mislio da su mimoze.
Evidentirano

USDA zone: 7a
penJ.
Phoenix
*

357016657
« Odgovor #6 : Rujan 28, 2007, 14:00:08 »

nije cvetala, napisao sam da je sa zutim cveticima, jer sam pomislio prvo da nije albicija, ali ona ima vece listice... misli bas cu dobro zagledati ,sledeci put kad prolazim tamo, ali sam ubedjen da je ono mimoza.
Evidentirano
 Str: [1]
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!