Bio i poslikao...
Pa rekao bih da je stanje pomalo neočekivano, neke palme za koje sam mislio da će bolje izgledati i ne izgledaju najbolje dok su neke praktički netaknute. Da nam je sada kraj zime bio bi i više nego zadovoljan stanjem. Sve Washingtonie su više ili manje oštećene, a zanimljivo je da su i dva velika Phoenixa dobro sprženi. Po meni je napravljena greška kada nije maknut debeli sloj snijega na granama koji se prvi dan počeo lagano topiti a tada je nastupila ledena noć sa -7°C i zaledila listove i uništola tkivo, drugi dan je temperatura bila u dobrom plusu (oko 3°C) pa se snijeg otopio do kraja a onda je nastupila druga noć sa -3°C. Sve palmice (osim jednog izuzetka) koje su bile pod debelim snijegom su praktički netaknute 14 dana nakon šugavog zimskog udara...
Sve palme (osim Butie) sam tretirao fungicidom i sada ostaje samo nada da će ostatak zime biti milostiv...
Phoenix c. i Washingtonia robusta su dobro nastradale, srce obje palme je za sada ok

Druga Washingtonia robusta

Odmah pored je mala robusta netaknuta, njoj je pod snijegom bilo toplo

Washingtonia filifera, srce joj je zeleno i dobro je podnjela ovu vlažan i hladan val za razliku od prije kada je imala problema sa vlagom

Butia paraguyensis izgleda kao i prije

Livistona nitida je pokojna, odmah malo dalje je jedna neoštećena, ali ta je bila pasivno štićena

Nannorrhops ritchiana izgleda ok

Cycas revoluta, onaj mali dio što je virio iz snijega je spržen, ali ostalo je isto ok

Brahea armata, isto ok

Trachycarpus latisectus je ozbiljno načet, srce je počelo tamnjeti pa se nadam da ću uspijeti spasiti tu palmicu jer sam je tretirao fungicidom. Iako mislim da će vjerojatno ostati bez srca...

Po meni iznenađenje, Livistona chinensis je osim slomljene grane dosta dobra. Jedan novi list i srce je bilo još prije zaštićeno ovom mrežom, i list i srce je potpuno zeleno i živo...

Sve ostale palme koje nisam slikao su ok, uglavnom sa laganim oštećenjima na listovima. Kroz neko vrijeme kada dođem do njih ću postaviti slike vrta pod snijegom od 30 cm.