palmapedia.com

EGZOTIČNE BILJKE => CITRUSI I MEDITERANSKE VOĆKE => Autor teme: dubrovnik - Siječanj 23, 2010, 20:17:31 poslijepodne

Naslov: Feijoa ( Feijoa sellowiana)
Autor: dubrovnik - Siječanj 23, 2010, 20:17:31 poslijepodne
Feijoa - ( izgovara se Feđoja) poznata i kao Pineapple Guava ili Guavasteen je zanimljiva spororastuca vazdazelena voćna vrsta. Spada u porodicu Myrtaceae. Sadnica je voćna i ukrasna, zimzelena je, formira se u obliku grma ili uzgojena u manje drvce, koje naraste do visine 1-7 m. Listovi su zimzeleni, kratkih petiola, elipsastog oblika, dužine 4-8 cm, gornja lisna površina je koznato tamnozelena, a donja je zeleno srebrnasta i dlakava. Po vjetrovitom vremenu listovi imaju poseban kontrast boja. Ukoliko listove stisnemo ili zgnječimo imaju posebnu aromu. Cvjetovi su prekrasni, imaju posebnu dekorativnu vrijednost, veliki su, razvijaju se u podnožju listova, pojedinačno, ponekad i po više zajedno, bijeli su do bijelo ljubičasti, u unutrašnjosti i odozgor crvenkasti s dugim crvenim prašnicima. Cvijetni petali su slatkasti i jestivi i mogu biti osvjezavajuci dodatak proljetnim salatama. Sadnica cvate od svibnja do lipnja i to do 40 dana, medonosna je biljka i vole je pčele i narocito ptice. Feijoa se rijetko šprica jer nema puno bolesti, zato moze biti i ekološki uzgojeno voće.

Plodovi su zeleni duguljastog jajastog oblika dužine 4-6 cm, debljine 3-5 cm, nedozoreli plodovi su tamno zelene, a zreli zeleno žute boje, plodovi moraju omekšati, kožicu gulimo, a meso je vrlo ukusno. Težina plodova je ovisna od vrste te uvjeta za rast te se kreće od 25 g -100 g. Meso ploda je bijelo žuto, slatko kiselkasto, vrlo ukusno te podsjeća na ananas, jagode i banane. Plod ima specifican miris koji dolazi od estera (metil benzolata). Ukus plodova bolji je u hladnijim klimatskim uvjetima. Plod štiti tanka i jaka kora, koja ima na donjem dijelu ostatak cvijeta. jede se na nacin da se prereze popola i zlicom vadi sadrzaj. Od feijoe se u Novom Zeladnu radi i vino, vodka i jogurt, marmelada, sladoledi itd.
Moze se jesti sirova, nakon guljenja moze se staviti u slanu otopinu ili vodu sa dodatkom limuna da ne oksidira - posmedji, a moze se i kuhati u pudizima, kremama, kolacima, moze ih se cuvati u sirupima, a moze se od njih praviti i marmelade, džemove, zele ili sos
Zreli plodovi najlakse se prepoznaju pritiskom. Ako su prezreli, pulpa oko sjemenki i okolice posmeji, no i dalje je dobra za konzumaciju, mada nije izvrsna.
Premda delicija, feijoe se ne izvoze jer imaju kratak period optimalne zrelosti i ne izdrzavaju dugo na polici, najvise do 7 dana, a pri visokim temperaturama 3-4 dana. U Novom Zelandu dubokosmrznute izdrzavaju i do godinu dana bez gubitka u kvaliteti, što nije slucaj za kalifornijske kultivare, koje se uglavnom uzgajaju oko San Francisca.

U plodu su male sjemenke, koje ne smetaju kod jela, posebnost plodova je, da sadrže visoku količinu prirodnog joda i to više nego bilo koje drugo voće. Poznato je da je jod važan u prehrani jer uravnotežuje rad štitnjače, sprječava gušavost, isto tako sadrži mnogo vitamina C i drugih elemenata, koji su potrebni za zdravu prehranu. Plodovi postepeno dozrijevaju u listopadu i studenom te ne podnose temperature ispod ledišta zato ih je potrebno pravovremeno obrati te ih složiti u kutiju, gdje se postepeno omekšavaju, dobivaju slatkoću, a imaju osobinu da ne trunu i drže se dosta dugo.

Iako je Feijoa suptropska biljka dobro podnosi zimske temperature, jer u zimskom periodu izdrži u kraćem razdoblju i do minus 10° C. U kontinentalnom dijelu Hrvatske potrebno je biljku držati u posudi te ju prije jake zime skloniti na primjeran prostor. Sadnica se lako prilagođava na različita tla, a najbolje joj odgovaraju humusna, pješčano-ilovasta zemljišta s ne previsokom prisutnošću aktivnog vapna. U sjevernoj hemisferi uzgaja se u zapadnoj Škotskoj, ali ne urodi svake godine jer temperature padaju do -9 supnjeva celzijusevih. Vece kolicine uzgajaju se u Novom Zelandu, gdje je popularna vrtna biljka. Može se razmnožavati sjemnjem, ali se ipak preoprućuje razmnožavanje vegetativnim putem

Naslov: Odg: Feijoa ( Feijoa sellowiana)
Autor: dubrovnik - Siječanj 23, 2010, 21:25:43 poslijepodne
(http://img690.imageshack.us/img690/3865/feijoasellowiana1ed.th.jpg) (http://img690.imageshack.us/i/feijoasellowiana1ed.jpg/)

(http://img20.imageshack.us/img20/3517/feijoasellowiana2stablo.th.jpg) (http://img20.imageshack.us/i/feijoasellowiana2stablo.jpg/)

(http://img20.imageshack.us/img20/3641/feijoapineapple3guavas.th.jpg) (http://img20.imageshack.us/i/feijoapineapple3guavas.jpg/)
Naslov: Odg: Feijoa ( Feijoa sellowiana)
Autor: dubrovnik - Veljača 07, 2010, 22:20:58 poslijepodne
Feijoa se moze kupiti u nekim dalmatinskim rasadnicima, neki dan sam nasao primjerak visine oko metar formiran u obliku grma za 69 kuna
Naslov: Odg: Feijoa ( Feijoa sellowiana)
Autor: jugo - Veljača 08, 2010, 13:10:53 poslijepodne
uuuuuuuuh, tako jeftino?!? kod nas je uopstei nema :(
Naslov: Odg: Feijoa ( Feijoa sellowiana)
Autor: dubrovnik - Veljača 08, 2010, 13:47:57 poslijepodne
to je biljka iz porodice mirta i lako se razmnozava, a trenutno nije popularna i mala je potraznja za njom. stigla je u evropu u pretproslom stoljecu, ali se nigdje ne uzgaja, osim u skotskoj, a tamo vise kao dekorativna biljka. nisam je jeo, ali je navodno ukusna, bar tako kazu ovi koji je uzgajaju u hrvatskoj, okus joj slici na guavu, a meni guava nije pretjerano draga.
Naslov: Odg: Feijoa ( Feijoa sellowiana)
Autor: dadoxxl - Veljača 16, 2010, 19:12:04 poslijepodne
Gdje se moze kupiti sadnica feijoe?
Naslov: Odg: Feijoa ( Feijoa sellowiana)
Autor: dubrovnik - Veljača 16, 2010, 21:25:00 poslijepodne
pokusaj u rasadniku Prud Metković, ja sam ih uzeo u rasadniku u PZ u Čibaći
Naslov: Odg: Feijoa ( Feijoa sellowiana)
Autor: dadoxxl - Veljača 16, 2010, 21:39:03 poslijepodne
Hvala ,ponekad posjetim rasadnik Prud,provjerit cu. :thumb_up:
Naslov: Odg: Feijoa ( Feijoa sellowiana)
Autor: dubrovnik - Travanj 04, 2010, 20:28:22 poslijepodne
Ima ih u rasadniku Juznih kultura u Dubrovniku, ali su sadnice nekako visoke i izduzene bez puno listova i meni ne izgledaju najzdravije
Naslov: Odg: Feijoa ( Feijoa sellowiana)
Autor: dubrovnik - Lipanj 09, 2010, 17:37:31 poslijepodne
Sad kad sam nabavio Feijou i upoznao se sa tom biljkom, primjetio sam da u susjednom vrtu ima jedna stara od preko cetiri metra visine i procvjetala je na tisuce cvjetova, tako da bi od nje mogao ove godine i marmeladu praviti  :sun:
Naslov: Odg: Feijoa ( Feijoa sellowiana)
Autor: Liliput - Ožujak 27, 2011, 20:18:44 poslijepodne
Je li ta susjedova daje plodove iz cvijeta? Znači ne treba oprašivača?
Naslov: Odg: Feijoa ( Feijoa sellowiana)
Autor: dubrovnik - Travanj 14, 2011, 21:23:00 poslijepodne
Cvijeta, ali nema plodova
Naslov: Odg: Feijoa ( Feijoa sellowiana)
Autor: Liliput - Travanj 15, 2011, 07:27:30 prijepodne
Isto kao u Splitu, ima ih 10ak komada posađenih više od 5 godina, cvjetaju, ali ne daju plod. Doduše one u rasadniku u pitarima ipak daju plodove...
Naslov: Odg: Feijoa ( Feijoa sellowiana)
Autor: dubrovnik - Svibanj 02, 2011, 10:33:18 prijepodne
U kojem rasadniku imaju pitare sa plodovima?
Naslov: Odg: Feijoa ( Feijoa sellowiana)
Autor: Liliput - Svibanj 02, 2011, 14:32:02 poslijepodne
U mbm-u u Splitu, ove su zime feijoe dobro platile po listovima, ali se može probrat koji bolji komad.
Naslov: Odg: Feijoa ( Feijoa sellowiana)
Autor: dalmatiansoap - Svibanj 03, 2011, 18:43:26 poslijepodne
A di stoje te u mbm-a, bacio bi oko :misli:
Naslov: Odg: Feijoa ( Feijoa sellowiana)
Autor: Liliput - Svibanj 03, 2011, 19:59:58 poslijepodne
Stoje vani, od plastenika lijevo.... na  drugom putu (onom poviše palmi), tamo gdje stoje masline i sl., pri početku, na desno, mislim i da je pisalo "akcija."
Naslov: Odg: Feijoa ( Feijoa sellowiana)
Autor: dalmatiansoap - Svibanj 03, 2011, 20:07:27 poslijepodne
U subotu je tamo bila strašna gužvetina valjda ću sutra moći na miru razgledat, da se po tim kantunima svačega iskopat :icon_mrhappy:
Naslov: Odg: Feijoa ( Feijoa sellowiana)
Autor: Liliput - Svibanj 03, 2011, 20:14:08 poslijepodne
Sad su ogromne gužve, za ispalit....treba čekat na kasi 3 ure, pa odem samo kad me uhvati kriza.  :icon_lol:
Naslov: Odg: Feijoa ( Feijoa sellowiana)
Autor: Yonex - Veljača 27, 2012, 18:34:30 poslijepodne
Da li nekom trebaju semenke? :sretan: Ostalo mi je jos malo, pa da se ne baci. :cool:
Naslov: Odg: Feijoa ( Feijoa sellowiana)
Autor: dalmatiansoap - Lipanj 04, 2012, 21:17:13 poslijepodne
(http://i730.photobucket.com/albums/ww305/dalmatiansoap/IMAG5039.jpg)
 :thumb_up:
Naslov: Odg: Feijoa ( Feijoa sellowiana)
Autor: trava - Lipanj 05, 2012, 07:22:22 prijepodne
Krenula je i kod mene sa cvijetom.jedan od najljepših cvjetova.Postoji li sorta sa većim cvjetovima,koja bi bila samo za ukras?
Naslov: Odg: Feijoa ( Feijoa sellowiana)
Autor: medec - Lipanj 05, 2012, 07:37:08 prijepodne
Imao je moj stric donedavno sortu koja je samo cvjetala, a nikad nije rodila, pretpostavljam da je bilo muško stablo. Takve feijoe se mogu naći i po parkovima. Ali mislim da je cvijet iste veličine.
Naslov: Odg: Feijoa ( Feijoa sellowiana)
Autor: trava - Lipanj 22, 2012, 10:42:34 prijepodne
Nedavno sam uočio da sive grmuše(Sylvia borin)stalno ulaze u grm feijoe,i nešto grizu,čupaju.Mislio sam da se hrane nekim kukcima,ali kad sam malo bolje pogledao(dvogledom)skužio sam da jedu latice cvijeta.Pa sam i ja probao kakvog je okusa ta latica i bio sam vrlo iznenađen okusom.Latice su prilično tvrde,žilave,onaj bijeli dio je ustvari mesnat i vrlo sladak,teško se odvaja od onog donjeg crvenog dijela,pa je to razlog tog čupanja,lako bi se taj bijeli sloj dao oguliti nožem,sa kljunom je to malo teže izvesti.Interesantno je to kako su grmuše skužile da su cvjetovi jestivi,Feoije su u Zadar došle prije nekih 25-30 godina i prilično su rijetke po vrtovima i parkovima,pa je ova populacija grmuša koje žive oko mog vrta možda i jedina koja iskorištava cvjetove feioje za ishranu.Molim da obratite pažnju na vaše feioje,dali i njih posjećuju sive grmuše ili možda i neke druge ptice.Još jedna stvar mi je pala na pamet,nikakve druge životinje ne posjećuju moju feioju,ni pčele ni bumbari ni leptiri,nema nikakvih oprašivača,možda jedino kakvi noćni leptiri.Budući da grmuše glavom-čelom ,prilikom trganja cvjetova,dodiruju prašnike i tučke ,mislim da su u stvari one oprašivači cvjetova feioje,što bi moglo objasniti zašto moje drvo redovito i obilno rađa a druga vrlo malo ili nikako.Najveća i najstarija stabla su kod g.Kolege,ima nekoliko stabala,više sorti,koja isto uvijek obilno rađaju,provjeriću što on kaže u svezi orašivanja feioje.
Naslov: Odg: Feijoa ( Feijoa sellowiana)
Autor: dalmatiansoap - Lipanj 22, 2012, 13:01:31 poslijepodne
Mi smo svoje sve latice obrstili po kratkome postupku :mrgreen: Odlične su.
Ja sam svoju oprašio ručno i za sada ima dosta zametnutih plodova. Navodno postoje kultivari koji su samooplodni (doduše mali broj) i ostali kojima je za oprašivanje potreban genetski različit kultivar.
Naslov: Odg: Feijoa ( Feijoa sellowiana)
Autor: trava - Lipanj 22, 2012, 15:17:28 poslijepodne
A što će ti plodovi kad su dobre i latice.Možda nagovorim ženu da ispeće pitu sa laticama,a moglo bi se napraviti i vino,ispeći rakija,otvara se tu niz mogućnosti :thumb_up:
Naslov: Odg: Feijoa ( Feijoa sellowiana)
Autor: dalmatiansoap - Listopad 16, 2012, 18:41:17 poslijepodne
(http://i730.photobucket.com/albums/ww305/dalmatiansoap/IMAG5664.jpg)

(http://i730.photobucket.com/albums/ww305/dalmatiansoap/IMAG5663.jpg)
 :thumb_up:
Naslov: Odg: Feijoa ( Feijoa sellowiana)
Autor: dubrovnik - Listopad 17, 2012, 23:26:28 poslijepodne
bravo, koliko plodova imas?
Naslov: Odg: Feijoa ( Feijoa sellowiana)
Autor: dalmatiansoap - Listopad 18, 2012, 13:59:58 poslijepodne
7-8 možda, da nije bilo onako dugo vruće i bez kiše bilo bi ih sigurno dvadesetak, ovako ih je dosta odbacila.
Naslov: Odg: Feijoa ( Feijoa sellowiana)
Autor: trava - Listopad 18, 2012, 15:03:14 poslijepodne
Kod mene je rodilo odlično,ali su plodovi dosta sitni,valjda zbog suše?Nije baš bila žedna,ispod nje sam posadio paprat,pa sam tu ulivao prilično vode.
Naslov: Odg: Feijoa ( Feijoa sellowiana)
Autor: dalmatiansoap - Studeni 06, 2012, 17:45:05 poslijepodne
Proba sam danans prve Feijoe. Neprocjenivo!!!
 :thumb_up:
Naslov: Odg: Feijoa ( Feijoa sellowiana)
Autor: dubrovnik - Studeni 07, 2012, 18:30:37 poslijepodne
Sapun, stavi par fotografija
Naslov: Odg: Feijoa ( Feijoa sellowiana)
Autor: dalmatiansoap - Studeni 08, 2012, 18:41:51 poslijepodne
(http://i730.photobucket.com/albums/ww305/dalmatiansoap/IMAG5843.jpg)

(http://i730.photobucket.com/albums/ww305/dalmatiansoap/IMAG5842.jpg)

(http://i730.photobucket.com/albums/ww305/dalmatiansoap/IMAG5882.jpg)

(http://i730.photobucket.com/albums/ww305/dalmatiansoap/IMAG5884.jpg)
 :thumb_up:
Naslov: Odg: Feijoa ( Feijoa sellowiana)
Autor: dubrovnik - Studeni 11, 2012, 22:09:40 poslijepodne
Kakav je okus?
Naslov: Odg: Feijoa ( Feijoa sellowiana)
Autor: dalmatiansoap - Studeni 11, 2012, 22:22:21 poslijepodne
Slatko-kiseli, teško mi je opisat, citrus, vanilia,...
Naslov: Odg: Feijoa ( Feijoa sellowiana)
Autor: medec - Studeni 12, 2012, 18:06:03 poslijepodne
Ove godine nekako su ranije počeli padati plodovi. Doma smo pokupili pola kašete, sad se čeka 2-3 dana da omekšaju  :thumb_up:
Naslov: Odg: Feijoa ( Feijoa sellowiana)
Autor: Treehugger - Rujan 30, 2014, 17:41:55 poslijepodne
Došlo doba branja. Kako su vam rodile ove vlažne godine? Probala sam i po prvi put plodove i totalno se zarazila  :sretan:
Naslov: Odg: Feijoa ( Feijoa sellowiana)
Autor: dalmatiansoap - Listopad 01, 2014, 07:42:21 prijepodne
Moja se osušila ovo ljeto. Sljedeća ide direkt u zemlju.
Naslov: Odg: Feijoa ( Feijoa sellowiana)
Autor: Fabio - Veljača 18, 2017, 11:11:59 prijepodne
Pozdrav, imam 17 stabla Feijoe zasad su to sve mala stabla visine najvise do 170cm. Druge godine nakon sadnje odmah sam imao plodove. Imam vrste Mammoth i Triumph cijepljene  imaju vece plodove od sjemenskih , najveci plod ove godine je imao 180g dok sjemenski najvise sta je imao je plod od 30-40g . Okusom su mjesavina banane, ananasa sa aromom mente ako se jede kora koja je malo gorkasto kisela. Posto je ova zima dosta jaka 3-4 feijoe su malo nastradale sta se tice listova jer su na otvorenoj njivi bez zastite s bilo koje strane. Minimalna temperatura ove godine bila je -8  C.  Stavio bi Vam slike ali posto sam novi na forumu jos nisam  uspio shvatit kako se stavljaju  :icon_neutral:
Naslov: Odg: Feijoa ( Feijoa sellowiana)
Autor: porat - Veljača 18, 2017, 11:44:29 prijepodne
Nadao sam se da su feijoe ipak koji stupanj otpornije, jer se po internetu mogu pronaći takvi navodi, no s obzirom na informacije nekolicine članova ovdje, mislim da ipak nisu za Zagoru, i da bi to bio još jedan od brojnih neuspjelih pokušaja u vrtu..
Naslov: Odg: Feijoa ( Feijoa sellowiana)
Autor: Fabio - Veljača 18, 2017, 12:24:52 poslijepodne
Za zagoru nisu posto je njihova krajnja otpornost kao odrasle biljke -12. Njihovo podneblje bi bilo gdje se uzgajaju i masline .  makar postoji sorta Marion koja je najotpornija kako govori jedan bugarski rasadnik i otporna je do -15.
Naslov: Odg: Feijoa ( Feijoa sellowiana)
Autor: porat - Veljača 18, 2017, 17:13:15 poslijepodne
E ta bi eventualno odgovarala, iako iskustvo govori da su takvi podaci često nategnuti ili se pojedinačni slučaj preživljavanja biljke često poopći i prezentira kao pravilo.. No dobro je znati i imati u vidu..
Naslov: Odg: Feijoa ( Feijoa sellowiana)
Autor: Fabio - Veljača 18, 2017, 20:18:10 poslijepodne
Probaj  je stavit uza neki zid i prve godine zastiti ako su previse niske temperature. Bar ces znat na cemu si i da li bis imao uspjeha.
Naslov: Odg: Feijoa ( Feijoa sellowiana)
Autor: porat - Veljača 18, 2017, 22:57:25 poslijepodne
Polako mi ponestaje mjesta na najpovoljnijim pozicijama uz osunčani zid, a i toliko toga već štitim da mi je prilično naporno stići zamotati, budući da ne živim ondje. No ako naletim na ovu sortu, pokušat ću.
Znaš li da li igdje u Hrv. ima za nabaviti Marion?
Naslov: Odg: Feijoa ( Feijoa sellowiana)
Autor: Fabio - Veljača 18, 2017, 23:31:00 poslijepodne
u Hrvatskoj nema za nabavit niti jedne cijepljene sorte vec se prodaju samo sjemenske. Ne znam jel smijem postat link  od rasadnika koji prodaje tu sortu ili se protivi pravilima. Uglavnom rasadnik je bugarski i prodaje je po poprilicnoj niskoj cijeni.
Naslov: Odg: Feijoa ( Feijoa sellowiana)
Autor: Veruda - Veljača 19, 2017, 00:48:21 prijepodne
Mozes slobodno staviti link...
Naslov: Odg: Feijoa ( Feijoa sellowiana)
Autor: trava - Veljača 19, 2017, 10:17:26 prijepodne
Feioja se malo teže cijepi,u prodaji su uglavnom sadnice koje su proizvedene iz reznica,što je isto malo teže za uzgojiti,ne ide bez hormona i grijanja.I jedan i drugi način izvodi se sa poluzrelim reznicama.
U prodaji ima par sorti,osim onih klasičnih jajolikih vidio sam još jedino one velike duguljaste.
Josko Kolega ima u svom vrtu 3-4 sorte,to su već postarija stabla,jedno je 5-6 metara visoko,sa plodovima koji su tanki i dugački,izgledaju ko prst.
Ovu zimu sam imao nekoliko dana-5 i jedan dan -7 i prvi put sam na feioji vidio oštećenja na listovima,na dijelovima krošnje listovi na vršnim granama su se posušili,neznam dali je uzrok hladnoća ili posolica,vjerujem da je hladnoća jer toliko hladno ovdje još nisam imao.
Naslov: Odg: Feijoa ( Feijoa sellowiana)
Autor: Fabio - Veljača 19, 2017, 11:28:36 prijepodne
http://exoticplantsbg.com/ (http://exoticplantsbg.com/) - Bugarski rasadnik, ima i den s choice, unique. Ja koliko sam primjetio  od ljudi koji uzgajaju feijou vise manje svi su svugdje plodovi mali do 50grama zato preporucujem das e nabave cijepljene sadnice Mammouth- Valjkasti plod do 10cm duzine i plodovi koji su teski  od 60 do 170g, polu samooplodna bolje,vece plodove ima ako je u drustvu vrste Triumph. Triumph- Sterilna vrsta koja treba drustvo druge sorte Feijoe, najcesce je popracena vrstom Mammoth. Plodovi su isto tako valjkasti srednje velicine do 100g. Unique- jedna od rijetkih samooplodnih vrsta plodovi su srednje veliki. Coolidge-  govori se da je samooplodna vrsta najcesce uzgajana u Floridi, plodovi su nesto manji od vrste Unique. Apollo- polu samooplodna vrsta velikih plodova( nesto veci od vrste Mammoth) bolje rada u drustvu vrste Gemini. Gemini-polusamooplodna vrsta koja bolje rada u drustvu vrste Apollo. Plodovi su mali . Ima tu i vrsta kao sta su Opal star, kaiteri,  koji su Novozelandskog podrijetla sa velikim plodovima preko 200g.

Sigurno ti je nastradalo lisce od hladnoce jer je i meni i popadali su listovi nakon ovogodisnjeg -8 C
Naslov: Odg: Feijoa ( Feijoa sellowiana)
Autor: Fabio - Veljača 19, 2017, 20:51:04 poslijepodne
(https://s2.postimg.org/evvelnbe1/20160611_144547.jpg) (https://postimg.org/image/4ykdsl3s5/)adult image upload (https://pixxxels.org/)

Proslogodisnje cvijetanje
(https://s16.postimg.org/3r4xfj2l1/20160611_144553.jpg) (https://postimg.org/image/tmonyq4ep/)upload png (https://postimage.org/)

(https://s16.postimg.org/5x9kwbwlh/20160611_144558.jpg) (https://postimg.org/image/81txxey81/)upload a picture (https://postimage.org/)
Naslov: Odg: Feijoa ( Feijoa sellowiana)
Autor: Fabio - Veljača 19, 2017, 20:57:19 poslijepodne
Plodovi : Vrsta mammoth

(https://s2.postimg.org/nv4yoow6h/20161019_142800.jpg) (https://postimg.org/image/hu79rm9k5/)img host (https://postimage.org/)

(https://s15.postimg.org/d099fp4m3/20161101_162710.jpg) (https://postimg.org/image/p24n9uduf/)photo hosting (https://postimage.org/)

(https://s27.postimg.org/vsqdkttdv/20161128_140330.jpg) (https://postimg.org/image/qu2v6apkv/)pic host (https://postimage.org/)

Sjemenska Feijoa:
(https://s13.postimg.org/iuigsw7o7/20161106_133950.jpg) (https://postimg.org/image/pkyy2butv/)screen shot windows (https://postimage.org/app.php)

(https://s22.postimg.org/o0qmm751d/20161029_202522.jpg) (https://postimg.org/image/6aoy15rgd/)capture (https://postimage.org/app.php)
Naslov: Odg: Feijoa ( Feijoa sellowiana)
Autor: dalmatiansoap - Veljača 19, 2017, 21:00:57 poslijepodne
Odlične! Moram opet nabavit koju za ovu sezonu.
 :thumb_up:
Naslov: Odg: Feijoa ( Feijoa sellowiana)
Autor: Fabio - Veljača 19, 2017, 21:30:28 poslijepodne
Dekorativno stablo jer je zimzeleno, cvijetovi su opet drugaciji i imaju jestive latice a plodovi su meni vrhunski tako da svakako se siplati nabavit :D