Treba mi savet,nabavio sam 2 ovakva oštećena trahia,imaju samo centralno koplje,listovi su osušeni,na cimanje koplje ne mrda i ima zdravu zelenu boju.
Juče sam zasadio prvog trahia kod roditelja,isti je ko ovaj na slici kojeg ću u ponedaljak na vikendici.
E sad što mene interesuje,juče kad sam ga izvadio iz posude,korenje skoro da uopšte nije imao,samo neke žilice,sve ostalo je trulo,bio je u nekoj glinastoj mešavini koja zadržava vodu tako da je pri svakom zalivanju praktično plivao u vodi...ja sam ga takvog bez korenja zasadio,napravio sam mu mešavinu zemlje sa stajnjakom i u to zasadio,kolike su šanse da ponovo razvije korenov sistem?
Ovaj na slici ne znam u kakvoj je zemlji dok ga ne izvadim iz posude ali s predpostavljam da koren u istom stanju kao pomenuti trahy,ne znam šta da očekujem,nikada nisam ovoliki primerak sadio skoro bez korena,koplja su im za sada ok,znači da ipak nekako se hrani ali to je na nekim sitnim žilama koje su preživale praktično plivajući u nekoj glini-ilovači,prosto sam šokiran kako ljudi unište palme sadeći ih takvu zemlju!
Ne znam šta da očekujem od ova 2 trahia?