Evo rekoh i da vam predstavim moju vikendicu (vrt).. nažalost nema mnogo dobrih slika nekih vrsta koje sam posadio ovih dana, ali imam ih na mobilnom telefonu, pa kad se pojave, imaćete šta i da vidite... No, prvo i osnovno, lokacija...
http://maps.google.com/maps/ms?hl=en&gl=us&ie=UTF8&oe=UTF8&msa=0&msid=101868574721642927349.000472f5c01780d144235&t=h&z=17U pitanju je opstina Grocka, sa najvecim brojem suncanih sati u Srbiji. Vocarski kraj, poznat dugo vremena po dobroj tradiciji... Mirno i lepo mesto, relativno blizu Beograda.
A sad je vreme i za plac...
Ulaz na plac, dva preostala reda starog vinograda:

Mladi vinograd (pogled ka severu):

Pogled sa gornje terase severozapadno:

Pogled sa druge gornje terase, jugoistočno. Voćke, starija loza. Gore iznad loze pred ulazom se nalaze dva posađena čempresa (imam na mobitelu slike pa ću postaviti), a levo je stara smokva (ima sigurno 15 godina):

Pogled na isti deo placa, ali sa niže terase. Vidi se maslina (oblica :)) koja je orezana pre neko vreme, i raste vrlo lepo:

Pogled jugozapadno, sa trachyjem koji se prilično oporavio - tri nova lista i tera četvrti.

Pogled na plac iznad trachyja - većinom su to voćke koje planiramo izvaditi i saditi u cik-cak varijanti smokve i breskve:

Pogled na severni deo placa, voćke (šljive i kajsije):

Centralni deo dvorišta, zamišljen za uživanje sa jukom koja će po svojoj prilici morati da prezimi u podrumu, pa šta joj Bog da, postala je prevelika za nositi nazad kući u kolima...

Bolji pogled na centralni deo, sa domaćim breskvama:

Drugi domaći proizvodi iz bašte:

Kad skinem slike sa mobilnog, stižu i bolji prikazi egzota sa placa, ovo je čisto bio uvod da podelim Brestovik. Nadam se da ću nekog od vas ovde i ugostiti (npr. kad se bude pekla loza :))...