Autor Tema: Subtropske i mediteranske četinjače  (Posjeta: 9747 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Sedum

  • Brahea
  • *
  • Postova: 939
  • Karma: +0/-0
  • Spol: Muški
    • Wiki-Flora Jadrana
Odg: Subtropske i mediteranske četinjače
« Odgovori #15 u: Studeni 11, 2009, 02:35:07 prijepodne »
Kao inicijator, obavještavam sve zainteresirane da je nedavna tema 'Subtropske i mediteranske četinjače' od danas zatvorena, jer odlukom administracije prelazi izvan tematskih okvira Palmapedije. Iako se nakon mjesec dana očekuje i njezino micanje s ovog portala, sama tema o južnim četinjačama ne bi bila posve ukinuta, nego pod sličnim naslovom uskoro treba biti preseljena na drugi naš sličan forum, što je brže i jednostavnije - ali lošije i privremeno rješenje.

Dugoročno (od 2010.) predvidja se da to bude početni dio novoga dvojezičnog foruma s približnim naslovom "Mediterranean & relict plants" (englesko-hrvatski): Ovo ne bi bila konkurencija nego komplementarna dopuna za sve one 'nepodobne' divlje i sadjene biljke iz Mediterana i subtropa (osim palmi i sličnih) koje se zasad ne uklapaju u Palmapediju - ali su inače itekako interesantne za internetsku javnost, bilo kao dekorativne ili kao rijetke i ugrožene vrste.

Obzirom da uz dosadašnje redovne obaveze s ovime preuzimam još i poveći dodatni angažman, zato ću se u dogledno vrijeme rjedje (ili nikako) javljati na Palmapediji. O svim idućim promjenama i reorganizaciji ove teme i drugoga novog foruma će zainteresirani biti pravodobno izvješteni. Pozdrav, Sedum.
Wiki-FLORA JADRANA (primorsko i otočno bilje, sukulenti i južni egzoti):  http://wwtrade.org/Hrvatski/index.php/WikiFlora_Jadrana