Palmapedia.com  
Rujan 09, 2010, 18:59:53 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti:

Forum   Pomoć Traži Prijava Registracija  
 Str: [1]
  Ispis  
Autor Tema: Caesalpinia gilliesii  (Posjeta: 549 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
nanu
Washingtonia
*

Spol: Muški

« : Ožujak 18, 2010, 12:27:51 »

Pozdrav svima sretan..
Evo ova biljka, koju su pretpostavljam svi vidjeli kod nas na moru, je meni jedna od drazih..--->

ja sam do nedavno ima lijepi primjerak, kod nas u Zagrebu, ali kako je bila do bambusa, nazalost ju je ugusio icon_sad...sada imam dvije jos koje preko zime dozive neko ostecenje, ali se uglavnom brzo oporave...cvatu vec druge godine(nakon sto su isklijale), brzo rastu i predivne su sretan..cijele godine samo cvate i nezahtjevna je, a daje puno...toplo preporucam...dali je jos netko pokusao kod nas u zgb-u s njima?
Evidentirano
palmofan
Jubaea
*

« Odgovor #1 : Ožujak 18, 2010, 23:11:20 »

Ovo je jako lijep i dekorativan grm dosta čest na Jadranu, pa me pomalo čudi što se tek sad otvorila tema o njemu, no bolje ikad nego nikad. Ja sam viđao mahune na njima, pretpostavljam da se u mahunama nalazi klijavo sjeme, no ne znam na koji bi ga način trebalo posijati. Ima li tko iskustva sa uzgojem ove biljke iz sjemena?
Evidentirano

USDA zone: 7a
nanu
Washingtonia
*

« Odgovor #2 : Ožujak 19, 2010, 10:18:19 »

ehej pozdrav sretan..da samo skupi te mahune...sto se tice klijavosti, nema problema...ja sam posijao i relativno brzo su isklijale..i u jednoj godini i lijepo narastu..kao sto sam napisao, u drugoj godini nakon isklijavanja vec se pojavio prvi cvat...sada sam ponovno posijao par i cekam da porastu pa cu ih rasiriti okolo sretan...ako si zainteresiran, poklanjam kada isklijaju...
pozdrav
Evidentirano
Mira
Washingtonia
*

Spol: Ženski

« Odgovor #3 : Lipanj 01, 2010, 02:01:04 »

ehej pozdrav sretan..da samo skupi te mahune...sto se tice klijavosti, nema problema...ja sam posijao i relativno brzo su isklijale..i u jednoj godini i lijepo narastu..kao sto sam napisao, u drugoj godini nakon isklijavanja vec se pojavio prvi cvat...sada sam ponovno posijao par i cekam da porastu pa cu ih rasiriti okolo sretan...ako si zainteresiran, poklanjam kada isklijaju...
pozdrav

Ako imaš koju, rado bih je i ja imala. Probala sam zasaditi sjeme ali mi nije niklo. Bila bih ti zahvalna do neba, obožavam ovu biljku, predivna je. Nisam imala sreće iz sjemena je dobiti.
Evidentirano

Mira
Sedum
Washingtonia
*

« Odgovor #4 : Lipanj 01, 2010, 02:43:42 »

Kod Zagreba imam samo mlade C. gilliesii od par godina u loncima i zimus sam ih za mrazova unio pod staklo pa su sad dobre. U primorju na Krku (Baška) rastu vani već dvadesetak godina i obilno cvatu (narančasto), izvrsno podnose čestu i olujnu buru s jakom posolicom uz more, ali su tu zimus prvi puta ozbiljnije nastradale od 3 uzastopna mraza oko desetak ispod nule:  Većini su promrzle i odumrle grane, ali proljetos ponovo tjeraju nove izbojke iz glavnog debla i valjda će se sve opet oporaviti. 
Evidentirano
Mira
Washingtonia
*

« Odgovor #5 : Srpanj 21, 2010, 02:02:55 »

Vidjela sam ovu biljku formiranu u stabalce. zar to nije grm? Kako formirati stabalce? Koliko može narasti?
Evidentirano

Mira
idgie
Washingtonia
*

« Odgovor #6 : Kolovoz 28, 2010, 07:12:25 »

mira stabalce se formira kao i kod ostalih grmića - ostaviš jednu granu za središnjicu, pričvrstiš je uz neki štap za potporu, ostale izboje ukloniš, ukloniš i sve izboje koji rastu na toj na središnjoj grani do željene visine na kojoj će se formirati krošnja (redovito uklanjaš nove koji izbijaju i "kvare" izgled stabalca)
Evidentirano
 Str: [1]
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!