PALME > VRSTE PALMI

Phoenix canariensis

<< < (4/255) > >>

Veruda:
Ovo je još ona visina kada se može još relativno lako štititi, ali kada još malo naraste...

Ali pohvale i od mene jer je takvo nešto neviđeno kod nas i u takvim klimatskim okolnostima (barem što mi znamo)

palmofil:
Slusajte gotovo svim palmama pa tako i phoenixu su bolja kontinentalna ljeta nego mediteranska , jer ima vise vlage , a i zemlja je puno kvalitetnija, samo malo truda preko zime i palmi ko u prici....
Evo moja koja je jos mlada ,ali nagodinu u proljeće ide u zemlju na južnoj strani gdje će joj trebati minimalna zaštita...


Veruda:
 :icon_lol:

Ne znam odakle ti taj zaključak. Mediteranska ljeta uz daleko višu insolaciju i temperature te redovito zaljevanje su daleko zdravija za palme. Brže rastu i lijepše se razvijaju. Ako ne vjeruješ meni pogledaj kojom brzinom palme rastu po Engleskoj a kojom na Mediteranu. :wink:

Drago mi je da si pun entuzijazma, ali javi mi se nakon prve zime kada tvoja kanarka bez ozbiljne zaštite bude pustila dušu..
Sorry, ali je tako...

palmofil:
SA zimom se slažem da su ostrije i potrebna je zastita, a sto se tice tropa odakle je većina palmi ima vrlo malo sunca velika je vlaga velika temperatura, i puno kise...
A nema velike razlike u suncu izmedju istre i slavonij, samo je razlika u zimi...
Imao sam dva phoenixa u crikvenici i oba su smrzla zime 2005/2006, tek uz zastitu i tamo mogu jedva preziviti, pogledaj u crikvenici one palme uz rivu uglavnom phoenixi, i svakog proljeća ostanu bez lisca, lisce im smrzne.... :thumb_down:

Palmark:
Slazem se sa Verudom! Dobro,insolacija i temperature su tokom leta gotovo isti i na Jadranu i u unutrasnjosti,ali nemoj se zavaravati da joj nece trebati ozbiljna zastita tokom zime,ma koliko povoljnu lokaciju imao!
Evo i ja planiram moju na prolece u bastu-ali vec znam da cu je zaista dobro zastititi,uz plastenik,malc,fungicid,dogrevanje...a po izracunu za proteklih 18 godina mogao bih se svrstati u zonu 8a  :wink:
Ipak je kanarska urma sigurna tek za zonu 9a pa na vise!

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju