Mary-Jo,
pozdrav i dobro dosla na ovaj forum, znam ja "palim na guranje", ali eto!!!
Vrt je predivan, a posto i ja opcenito "bolujem" od cvijeca, znam koliko je truda i rada ulozeno u taj vrt.
Mene podsjeca ono na Engleski Country look, i meni su takvi vrtovi predivni i bas ono stvarno za opustanje, ali ja nemam vremena za njihovo odrzavanje, nazalost. Merijt je rekla za neki prijedlog, oko vrtova, evo neznam dali ljeti stavis kakve "lanterne" neznam tocno izraz na nasi one metalne lampe svjetiljke u koje dodu svijece, negdje baklje, i onako znam da ih puno njih ne voli ali one neke keramicke ili kamene figure, ne mislim na one "afrodita" i ostale, nego one nesto apstraktno, klupica od drva ofarbana ono u bijelo.

Na slici je ispod passiflore-maracuje, je ono drvce s plavim cvijeticima, ovdje kod mene kazu za njega "krumpirovo drvo" ja sam ga u Medulinu posadila vani i raste, ali htjela bih ga i ovdje, pa me zanima koliko ga ti vremena vec imas posadenog vani, i kako se ponasa.
On inace raste rekla bi moja mama "kao mutav" kod mene ovdje u velikoj posudi, mislim da ga ne rezem svaku jesen da bi i kucu prerastao u jednoj sezoni.
Evo ja trenutno imam dva projekta, onaj u Medulinu sto je Zexland odradio, i tako ce i izgledati, skoro 99%, a odlucila sam i ovdje napraviti jedna tropi vrt, ali kao sto je i Veruda napisao mene palme i ono sve sto je tropsko + kaktusi, odnesu na mali godisnji odmor
negdje u Karibik, pa makar to bilo i u mislima.

A i ono sto me jako preze je to da sam "zdrnuti" ljubitelj samo prirodnih materijala, drvo, kamen, teracota i u poslijednje vrijeme bambus!
Ah jesam se opet raspisala, ma ja neznam kratko.

Pozdrav