PALME > PALME U VANJSKIM UVJETIMA (po vrstama)

Parajubaea torallyi var microcarpa.

(1/2) > >>

trava:
Microcarpa je slične veličine kao nitida,4-5 listova,lao umotana agrilom i pokrivena kantom.Zadnji list koji je izrastao je uništen,koplje je ok,drugi listovi manja oštećenja.Živa!

trava:
Slabo se piše na ovim stranicama,a trebalo bi,ovdje bi trebali biti glavni putokazi i upozorenja svima nama,kako omogućiti našim ljubimcima da prežive prvenstveno hladnoću ali i nametnike sušu,pse,mačke,susjedovu djecu...
Microcarpa je i ovu prošlu zimu pregrmila,jedina zaštita u danima ispod nule bio je veliki plastični pitar,bilo je malo smeđih flekica po lišću,par vrhova lista ofurenih ledom,rekao bih bez problema je preživila i ovu,prošlu zimu.Sad je već puno jača i bude li zima kao i lani mislim da će još bolje pretrpiti sve nedaće.Mislim da je za Jadran u rangu sa robustom.
Ljeto je prošla dobro,par puta je dobila prihranu,blizu je špine pa je često dobila i vodu,divota od palme!Sadite ljudi parajubaee :thumb_up:

Cikas:
Slažem se da bi se više trebalo pisati na ovim stranicama i podjeliti iskustva vezano za izdržljivost na hladnoću pojedinih vrsta.

Ja bi uskoro trebao dobiti jednu  Parajubaeau torallyi var microcarpa.  :thumb_up:

dalmatiansoap:
Moja u pitaru solidno napreduje i u fazi je prvih podjeljenih listova, ona u zemlji stagnira, ista ona priča ko o Sabalima, ili u zemlju ili u pitar.

akaranus:
prve dvi godine jako sporo samo se širila u osnovi debla, to je znak da je gurala doli, list godišnje koji bi nakon zime bia pojeden od gljivica pri osnovi, sad već malo snažniji listovi počinje ići uvis....

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju