Henoh neki listovi jesu razbarušeni, ali tu su 3 koplja, jedno se već otvara tako da će za čaš biti novih listova.
Također imaju neke bijele fleke po nekim listovima (neznam jeli od zaljevanja) morat ću vidit dali se to skida spužvicom.
Šta se vrta tiče, ovaj unutar kuće bi morao izmjerit svaka pristava kolika je, ovaj iznad kuće (odvojen vrtnim vratima) ima 800m2 zemljane površine (po pristavama) + staze + stara vrtna kućica koja ne služi ničemu (pod je zemljani tako da je i to potencijalno sadna površina). U tom gornjem su zasađeni agrumi, ali itekako ima mjesta za palme.
Naravno, nema mjesta za sve klijance koje imam (jer je dosta je vrsta sa više primjeraka). Sa "dupličima" ću kasnije (za "koju" godinu) vidit šta sa njima, jer moram imat pričuvu (zbog nemogučnosti nabave istih u radadnicima), a određeni broj će ostat i po pitarima, bar 50ak (neznam sad napamet govorim).
Meni je prvenstveni cilj uredit te vrtove u sklopu kuće.
Bit će nešto i usputne sadnje na 2 terena na otoku, ali tamo mi nije toliko napeto jer tamo nemam izvor vode. Dakle vodu bi morao donosit. Na jednom terenu ima gustirna-bunar, ali to nije to.
Za sad tamo planiram dactylifere, robuste, chamaerops.