Autor Tema: Kiwano - Cucumis metuliferus  (Posjeta: 862 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Xenon

  • En Taro Adun
  • Global Moderator
  • *****
  • Postova: 3828
  • Spol: Muški
Kiwano - Cucumis metuliferus
« u: Rujan 24, 2014, 21:13:48 poslijepodne »
Rogata afrička dinja, poreklom iz Zimbabvea. Bliski srodnik krastavca i lubenice.

USDA zone: 7b/8а
AHS heat zone: 6
Average temperature: 13.6°C
Annual precipitation: 722 mm

Offline Xenon

  • En Taro Adun
  • Global Moderator
  • *****
  • Postova: 3828
  • Spol: Muški
Odg: Kiwano - Cucumis metuliferus
« Odgovori #1 u: Rujan 24, 2014, 21:16:33 poslijepodne »


Kiwano kod mene u bašti, još nije potpuno zreo.
USDA zone: 7b/8а
AHS heat zone: 6
Average temperature: 13.6°C
Annual precipitation: 722 mm

Offline nzivanovic

  • Jubaea
  • *
  • Postova: 1214
  • Spol: Muški
    • Email
Odg: Kiwano - Cucumis metuliferus
« Odgovori #2 u: Rujan 24, 2014, 22:15:50 poslijepodne »
Do koliko je otporan ovaj cudesni krastavac?  :sun: Odlican je tvoj!



Chambery

Offline Xenon

  • En Taro Adun
  • Global Moderator
  • *****
  • Postova: 3828
  • Spol: Muški
Odg: Kiwano - Cucumis metuliferus
« Odgovori #3 u: Rujan 24, 2014, 22:23:45 poslijepodne »
Nije otporan uopšte, nadam se da će da sazri pre mraza.
USDA zone: 7b/8а
AHS heat zone: 6
Average temperature: 13.6°C
Annual precipitation: 722 mm

Offline amelito

  • Cocos nucifera
  • *
  • Postova: 4351
  • Spol: Muški
Odg: Kiwano - Cucumis metuliferus
« Odgovori #4 u: Rujan 24, 2014, 22:32:41 poslijepodne »
i ja sam ovo čudo jeo meni je super
čak sam bio posijao al one poplave ga uništile  :thumb_down:

Offline Cikas

  • Cocos nucifera
  • *
  • Postova: 3570
  • Spol: Muški
Odg: Kiwano - Cucumis metuliferus
« Odgovori #5 u: Listopad 31, 2014, 23:20:16 poslijepodne »
Ja probao, meni se ne sviđa. Niti okus, niti tekstura niti miris.
Okus je slatkast, kiseo i sve to sa izrazitom aromom krastavca. Tekstura sluzava, ne znaš kako bi to uopće pojeo. I sve to u kombinaciji sa izrazitim mirisom ( prije smradom ) krastavca.
Mene je to sve skupa užasno tjeralo na povraćanje, posebno taj miris krastavca, koji mi nikako nije išao u kombinaciji sa okusom.

Taj miris nije bio toliko kao onaj od domaćeg krastavca, nego više od onog divljeg.



Ja nevjerujem da ću to više ikad probati. :icon_smile: