PALME > VRSTE PALMI

Sabal minor

<< < (2/280) > >>

Palmark:
Za mene palma bez stabla jednostavno nije palma-ne mogu da se odusevljavam palmom koja izgleda kao da su listovi neke lepezaste palme zabodeni u zemlju!
Trachycarpus nanus me ne privlaci zbog svoje visine!
Ipak cu ja pokusati sa Trachycarpus fortunei-om koji uz neku minimalnu zastitu tokom najhladnijeg perioda sigurno nece imati problema u mojoj zoni 7b! :icon_joy:
I naravno,ne mogu da odolim lepoticima kanarskoj urmi i washingtoniji,oko cije ce zastite biti povuci-potegni i padanja s nogu-ali ce se nadam isplatiti! :icon_mrhappy:

Veruda:
Iskreno, nije ni T. fortunei neki ljepotan, ono dlakavo neestetsko deblo puno raznih buba. Čim malo više naraste slijedi mu skalp tj, brijanje...Vidio sam nekoliko primjeraka bez tih niti, glatkog debla i izgledaju savršeno :!:

Palmark:
Da,cuo sam vec negde da sa ogoljenim stablom izgleda daleko lepse...ali pitanje je da li je dobro u mojoj zoni skidati to "krzno",mozda je ono dodatni termoizolator od hladnoce! Meni te dlake i ne smetaju mnogo,samo kad on ima stablo! :icon_mrhappy:

Xenon:

--- Citat: palmofan - Rujan 15, 2007, 21:20:21 poslijepodne ---Xenon, da li znaš kakva je bila temperatura te zime u Oklahomi? Meni se čini da je tamo ipak manje padalina tjekom zime nego ovdje a i insolacija je ljeti veća nego u nas.
--- Kraj citata ---

Kada je ovo slikano, bilo je 5 stepeni Fahrenheita, koliko to god bilo u celzijusima. Verovatno oko -15.

Tamo je preko zime svakako manje padavina, ali ne slazem se za insolaciju, posto u jugoistocnom delu SAD preko leta tropske oluje donose vlazno i toplo vreme, pa je od Maja do Septembra temperatura oko ili preko 30 stepeni, a vlaznost vazduha je ogromna i kisa pada jako cesto. Kod nas su leta uglavnom suncana.

Xenon:

--- Citat: Palmark - Rujan 15, 2007, 22:06:34 poslijepodne ---Da,cuo sam vec negde da sa ogoljenim stablom izgleda daleko lepse...ali pitanje je da li je dobro u mojoj zoni skidati to "krzno",mozda je ono dodatni termoizolator od hladnoce! Meni te dlake i ne smetaju mnogo,samo kad on ima stablo! :icon_mrhappy:
--- Kraj citata ---

Uklanjane "krzna" umanjuje otpornost T. fortunei na niske temperature i to ne bi trebalo raditi u zonama do 8b.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju