To su sigurno larve voluharice.Šalim se.Vjerojatno larve hrušta ili zlatara,nisu opasne po biljke,hrane se trulim organskim materijalom.Ali ima nekih drugih buba koje ne izgledaju tako opasno a vole gricnuti korjenje.I kod mene je bio slučaj sa jednim trahijem,u pitaru,koji je naizgled bez oštećenja preživio više smrzavanja ove protekle zime,tek kad je već uvelike zatoplilo,svi trahiji krenuli on ni da mrdne,tek tada vidim da mu je koplje promjenilo boju,povučem a ono izleti,potpuno trulo.Na svu sreću oporavio se.Palmark,tvoj nije izgubio koplje ali sigurno je doživio i preživio oštećenja koja su mu usporila i pokvarila novi rast.Možda je stradao korjen,u svakom slučaju ti slabi listovi su uvijek pokazatelj oporavka od leda.Imam i jednu teoriju,koju ću jednom morati provjeriti,mislim da svaki novi list izbacuje svoj korjen,kad je list još u koplju i njegov korjen je još kratak i nalazi se u zoni smrzavanja tla,može biti da je korjenova kapa puno osjetljivija na smrzavanje i da cijeli problem nastaje smrzavanjem odnosno nakon toga truljenjem tog korjena.Na takav zaključak ponukalo me(kao što sam već prije rekao) to što je koplje izgledalo potpuno normalno,tek kad je zatoplilo ono je propalo.Slijedeći takav slučaj odma vadim palmu i kontroliram korjenje.