PALME > VRSTE PALMI

Parajubaea Cocoides (Quito Coconut)

(1/14) > >>

lovranpalm:

Ovo je cocoidea nikla iz sjemena prije 3 godine. Sjemenku sam gurnuo u tlo ispod svoje velike capitate nadajući se da će jednog dana kad se capitata digne ona nju pomalo pratiti. No, čak i djelomice zaštićena od svoje velike rodjake bila je očito još uvijek na prejakom suncu i rasla je jako, jako sporo. Sada sam je izvadio i stavio u kantu i odnio u sjenovitiji, sjevernoistočni dio i odmah je krenula. Pustiti ću je u kanti još dvije godine , a onda moram izmisliti neko pravo mjesto za nju.Ne znam kolika bi joj bila otpornost, ali kao sijanac sa 3 lista prošla je mraz sa laganom zaštitom, mislim da bi mogla, uz pogodjenu mikrolokaciju, izdržati tu kod mene ono što inače izdrži canariensis.

Veruda:
Sumnjam da P. cocoides trpi niske temperature kao P.canariensis, ali tko zna kako bi se ponašala na idealnoj lokaciji i kada bi narasla. Koliki minus je do sada izdržala?

sakyzg:
Moja P.Coccoides,nikla proljeće 2011.
slikana danas

Cikas:
Parajubaea coccoides dosta deblja i veća nego što sam mislio da će biti. :thumb_up:

Cikas:
Posađena u zemlju, prekjučer. :thumb_up:

Nadam se da će moja jednog dana izgledati ovako. Ova Parajubaea izgleda veoma tropski. :icon_smile:I njeni jestivi plodovi nalik kokosovom orahu.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju