PALME > VRSTE PALMI

Chamaedorea radicalis

<< < (44/44)

trava:
Da,na suncu je zdrav ko C.humilis.Čudo od palme,ne smeta mu ni hladnoća,ni sunce ni suša.Da je veća,malo masivnija ,ne bih ništa drugo sadio.Imam ih pet u vrtu, planiram ih posaditi još na nekoliko mjesta,ali ću ih saditi u grupama po tri,da se bolje vide!

werewolf:
Ja svoju izbegavam da drzim na direktnom suncu, u potpunoj je hladovini. Presadio je moj otac prosle godine, rasla je u bas maloj saksiji. Cini mi se da je trebala biti malo veca s obzirom da je stara oko 6 godina. Malo su joj pocrneli vrhovi listova, sto je rezultat suvog vazduha u kuci preko zime.
palmofan:
Dobro ti se drži. :thumb_up: Meni su nažalost sve odapele.

Henoh:
I ja držim svoje u hladu. Bolje reagiraju na hlad i boja im je zdravija.

krco:

--- Citat: Cikas - Ožujak 09, 2020, 18:55:02 poslijepodne ---Radicalis će se (za razliku od većine chamaedorea) priviknuti na sunce. Novo lišće kako bude raslo sunce više neće pržiti.

--- Kraj citata ---

Tako sam i ja čitao i pokazalo se točnim, gura novo lišće i potpuno je zeleno :thumb_up:


--- Citat: trava - Ožujak 10, 2020, 07:53:13 prijepodne ---Da,na suncu je zdrav ko C.humilis.Čudo od palme,ne smeta mu ni hladnoća,ni sunce ni suša.Da je veća,malo masivnija ,ne bih ništa drugo sadio.Imam ih pet u vrtu, planiram ih posaditi još na nekoliko mjesta,ali ću ih saditi u grupama po tri,da se bolje vide!

--- Kraj citata ---

Ja nabavio i drugu, top palma za naše podneblje :thumb_up:
Istina, nije prevelika, ali i takva je odlična.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju