Autor Tema: Pozdrav iz Cazina  (Posjeta: 1010 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline mafiauser1

• Washingtonia
  • *
  • Spol: Muški
    • Email
Pozdrav iz Cazina
« u: Ožujka 22, 2009, 16:44:18 poslijepodne »
Pozdrav svima,
ukratko o meni: dipl. pravnik koji živi u Cazinu (BiH), gdje je klima FUJ!!! Zime hladne a ljeta ko ljeta  :icon_neutral: Hobiji su: sviranje, slikanje i čitanje. Nemam djece, čak još ni oženjen ali sam sretno zaručen pa će se; nadam se; i to uskoro promjeniti. Već neko vrijeme sam redovno na forumu ali tek skoro sam se i registrirao. Vjerovao sam da sam jedan od rjetkih "luđaka" koji razmišlja o sađenju palmi u kontinentalnoj klimi, i malo sam "hrljo" po netu u potrazi za kakvim informacijama o tome, bar naznakama da je to teoretski moguće, kad ono pravi forum, grupa ljudi koji to već odavno i rade i koliko sam vidio poprilično uspješno  :wink: Inače biljke mi nisu hobi ali palme su nešto sasvim drugo, mogao bih je cjeli dan gledati a da se ne nagledam  :shocked: Zasad imam tek dvije (t. fortunei) ali ima vremena, biće još. Uz pomoć raje sa foruma i njihovih "grešaka" mi početnici bi mogli i napraviti štogod  :wink:
usput, nisam primjetio da ima (u tom slučaju me slobodno uputite) podforum baš za početnike. Bilo bi korisno da se napravi jedan u kojem bi iskusniji članovi objasnili osnovne stvari glede palmi i njihovog uzgoja i cvjeća općenito. Nebi bilo zgoreg da se i koja fotka postavi o tome, jer ipak slika vrijedi 1000 rječi. Naročito bih cjenio fotke presađivanja, mislim da je jedan član već stavio svoje (proljetna sadnja u Beogradu). Dosta korisno (bar meni), jer sam zapravo tu VIDIO šta znači "drenaža" i kako je uraditi (jesam znao šta je drenaža ali sam mislio da je to u cvjećarstvu nešto drugačije).
U svakom slučaju, forum je za svaku pohvalu i drago mi je što sam član ovakve skupine "osobenjaka".

pozdrav

Offline Veruda

• Administrator
Odg: Pozdrav iz Cazina
« Odgovori #1 u: Ožujka 22, 2009, 17:04:41 poslijepodne »
usput, nisam primjetio da ima (u tom slučaju me slobodno uputite) podforum baš za početnike. Bilo bi korisno da se napravi jedan u kojem bi iskusniji članovi objasnili osnovne stvari glede palmi i njihovog uzgoja i cvjeća općenito. Nebi bilo zgoreg da se i koja fotka postavi o tome, jer ipak slika vrijedi 1000 rječi. Naročito bih cjenio fotke presađivanja, mislim da je jedan član već stavio svoje (proljetna sadnja u Beogradu). Dosta korisno (bar meni), jer sam zapravo tu VIDIO šta znači "drenaža" i kako je uraditi (jesam znao šta je drenaža ali sam mislio da je to u cvjećarstvu nešto drugačije).
U svakom slučaju, forum je za svaku pohvalu i drago mi je što sam član ovakve skupine "osobenjaka".

pozdrav

POzdrav i dobrodošao mafiauser  :thumb_up:

Oko ovoga zadnjeg bi se i složio, mogli bi napraviti neki podforum za početnike sa svim osnovnim elementima oko sadnje palmi od prvog koraka pa nadalje...

Offline seni 2

• Washingtonia
  • *
  • Spol: Ženski
    • Email
« Odgovori #2 u: Ožujka 22, 2009, 17:36:50 poslijepodne »
Dobro nam došao Mafiauser bez brige ovdje češ naći sve što te zanima oko palmi i ostalih egzotičnih biljaka.Kad sam se ja priključila forumu danima sam čitala postove i savjete dok nisam složila kockice u glavi i odlučila se baciti na sadnju palmi na otvorenom.Samo hrabro prikupi informacije i lopatu u ruke sad je pravo vrijeme za to. :thumb_up:

Offline Pivi

• Administrator
« Odgovori #3 u: Ožujka 22, 2009, 20:30:41 poslijepodne »
Dobrodošao  :thumb_up:

Offline palmofan

• Cocos nucifera
  • *
    • Email
« Odgovori #4 u: Ožujka 22, 2009, 22:44:25 poslijepodne »
Dobrodošao na forum i nadam se da ćeš na njemu saznati sve što te zanima o palmama.  :sretan:
USDA zone: 7a

Offline jovanovm

• Washingtonia
  • *
« Odgovori #5 u: Ožujka 22, 2009, 23:14:42 poslijepodne »
Pozdrav mafiauser! Dobrodošao na forum, i želim ti puno sreće u sadnji palmi, a bogami i drugih egzota. :)

Drago mi je da ti je moj post pomogao, znam da sam se isto i ja toliko stvari pitao, čitao, gleduckao, ali na kraju nema ništa sigurno, moraš da probaš pa šta bude, biće! :) Daće Bog, pa na zimu i malo slika o zimskoj zaštiti koju ću primenjivati, itd itd... i naravno biće updateovano sa napretkom, da bi ljudi mogli videti šta se može očekivati što se brzine rasta tiče...(to u suštini i mene zanima, haha)

Kod tebe gore bi trachyju mogli baš lepo uspevati, a bogami i mnoge druge stvari, samo sadi!!! :)

Offline mafiauser1

• Washingtonia
  • *
    • Email
« Odgovori #6 u: Ožujka 25, 2009, 05:27:53 prijepodne »
 :icon_lol:
Hvala na dobrodošlici

Yucca

• Gost
« Odgovori #7 u: Ožujka 28, 2009, 16:14:47 poslijepodne »
Dobro dosao!
Hvala bougu da nisam jedini "osobenjak" u Bosni, kako slikovito ti opisao nase stanje duha :icon_lol: :thumb_up:

Offline Zexland

• Jubaea
  • *
    • Z&Z Design Studio
« Odgovori #8 u: Ožujka 28, 2009, 19:34:12 poslijepodne »
Dobrodosao mafiauser1 !  :thumb_up:  :sretan:
I sto duze da ostanes u ovoj maloj zajednici - osobenjaka  :icon_mrhappy:
http://www.zizstudio.com

USDA zone for Zexland: 7b/8a
---------------------------------
Aps. minimum in last 25 years: -18c
Aps. maximum in last 25 years: +47c

Offline hobotnica

• Phoenix
  • *
    • http://www.vaderkanalen.se/?#/lan.skane/orter.burloev
« Odgovori #9 u: Ožujka 28, 2009, 20:37:09 poslijepodne »
"osobenjaka" hahaha mene vec optuzili da firmu u kojoj radim hocu da pretvorim u djunglu palmi i tropskog rastinja :mrgreen:
Sef kaze da ako nekom treba odmor i relaxacija samo dodje na moje radno mjesto  :0648:

Pozdrav svim novim clanovima i iz Svedske!
« Zadnja izmjena: Ožujka 28, 2009, 20:41:12 poslijepodne od hobotnica »

Offline mafiauser1

• Washingtonia
  • *
    • Email
« Odgovori #10 u: Travnja 06, 2009, 22:24:20 poslijepodne »
hehehehe  :icon_lol:
hvala, hvala. A znate kako je, pioniri su uvjek mukom put krčili pa da i drugi njime mogu ići. Iskreno vjerujem da nismo jedini zaljubljenici u egzotične biljke, samo što mnogi misle da je to misija nemoguće u našoj klimi.  Mislim da je ovo početak prave "lavine" koja sljedi za koju godinu ili više, u svakom slučaju za našega života. Ima nešto u tim biljkama što smiri i opusti čovjeka, na kraju krajeva i prvi ljudi su živjeli u mjestu koje se nazivalo "RAJSKI VRT" u kojem i nije bilo baš previše borova, bukvi i hrastova već naših "favorita"  :sretan:

pozdrav