Ma slazem se potpuno, samo sam to rekao zato sto oni u zoni 9 imaju i Bismarckie, i C. nuciferu, i jos gomilu drugih osetljivih palmi, sto na Jadranu u zoni 9 ne moze. U Dzordziji u 7b/8a im fantasticno raste Sabal palmetto, ovde u 7b/8a bez zastite nema nikakve sanse. Na to sam i mislio, klima je potpuno drugacija iako su zone zvanicno iste.
Bismarckie rastu i ovdje u Dubrovniku bez problema. U pravilu sve palme koje rastu u Californiji u USDA 9b ili na granici 9b/10a, mogu rasti i kod nas ovdje ( mislim na Dubrovnik ).
C. nucifera neće proći, jer nemamo dovoljno vlažnu klimu. Ali isti slučaj i u Californiji.
Los Angeles i San Diego su na granici 10b/11a, a neki dijelovi uz more i cista 11a zona. Record low ili najniza temperatura ikada izmjerena je -2*C i to davne 1934. Temperaure im zimi skoro nikada ne padaju ispod 6-7*C. Nekoliko clanova sa PalmTalk-a gaje uspjesno Cocos nuciferu dugi niz godina... 
EDIT: Mnogo bjezimo iz kruga koji ova tema obradjuje. Prebacimo se u USDA zone (neka moderatori prebace sve poruke koje nisu prikladne za ovu temu)
Taj Cocos je iznimka. Jedan od rijetkih koji tu raste ( ako je još živ ). Čitao sam o njemu. Radi se o povoljnoj mikroklimi koja ga je održala na životu. Na istom tom području na drugim mjestima, ne uspijeva.
Los Angeles zavisi koji dio, je od 10a do 10b. Nije cijeli usda 10b ( centar je 10b ).

A najniža ikad izmjerena temperatura u gradu Los Angeles je -4.4 °C ( 24 F ).