U ovih nekoliko godina koliko se bavim sa palmama bilo je i dosta neuspjeha kako zbog neznanja i nedostatka iskustva tako i zbog ipak precjenjenih klimatskih mogućnosti u mom vrtu. Prvu palmu koju sam izgubio bio je jedan manji Phoenix canariensis prije 6 godina kojeg sam pretjerano prihranio i pri sadnji i nakon nje, jednostavno sam ga spržio.
Zatim sam još prošlog proljeća izgubio Phoenix robelinii, nakon što sam ga nekako dovukao do proljeća i štitio po zimi, jednostavno je otkazao i osušio se u nekoliko dana
Jesen 2007. iz nekih boljih dana

I danas (osušio se još prošlog proljeća, ali sam ga pustio kao opomenu da mi ne padne napamet da ga opet sadim...

Livistona australis jednostavno nije htjela rasti kod mene, po ljeti bi izbacila max. 2 lista i nakon dvije godine mrcvarenja ove zime sam odlučio ne stavljati nikakvu zaštitu i nadao se da će iz dešpeta preživjeti i krenuti napokon ove godine, ali...
L. australis nakon presadnje u vrt (i tada je znakovito bila više žuta nego zelena kao da joj je nešto nedostajalo...)

I danas...

Već sam bio pisao o Brahei eriospathi i zanemarivanju očitih znakova nepodnošenja fungicida na bazi bakra. Nje mi je najviše žao...

Vjerujem da nisam jedini koji je imao gubitke kod palmi, pa raspišite se malo o tome ako imate bilo kakve informacije. Nadam se da nisam jedini sa ovolikim mrtvim palmama