Autor Tema: moj vrt - osijek zapad  (Posjeta: 66633 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Zexland

• Jubaea
  • *
  • Spol: Muški
    • Z&Z Design Studio
Odg: moj vrt - osijek zapad
« Odgovori #615 u: Ožujka 14, 2012, 10:51:55 prijepodne »
Super Damire !  :thumb_up:
http://www.zizstudio.com

USDA zone for Zexland: 7b/8a
---------------------------------
Aps. minimum in last 25 years: -18c
Aps. maximum in last 25 years: +47c

Offline damir

• Cocos nucifera
  • *
« Odgovori #616 u: Ožujka 18, 2012, 10:19:14 prijepodne »
jucer plus 25, danas opet plus 25. iducih tjedan dana oko 20.  :thumb_up: :icon_mrhappy:
živjelo globalno "zatopljenje"

Offline Veruda

• Administrator
« Odgovori #617 u: Ožujka 22, 2012, 15:54:18 poslijepodne »
Odlican vrt pun potencijala!

Offline damir

• Cocos nucifera
  • *
« Odgovori #618 u: Travnja 15, 2012, 23:33:46 poslijepodne »
hallo aus deutschland!! 

:thumb_up:

kajne palmen nur araukarien hija, okolica kolna.

Offline amelito

• Cocos nucifera
  • *
« Odgovori #619 u: Travnja 16, 2012, 00:22:35 prijepodne »
hehe njemac imam ja prijatelje tu u kolnu  :thumb_up:

Offline palmofil

• Brahea
  • *
    • Email
« Odgovori #620 u: Travnja 17, 2012, 14:25:10 poslijepodne »
Viel Spass!!! :D

Offline damir

• Cocos nucifera
  • *
« Odgovori #621 u: Svibnja 13, 2012, 01:15:11 prijepodne »
danke sehr!  :thumb_up:

Offline palmofan

• Cocos nucifera
  • *
    • Email
« Odgovori #622 u: Svibnja 13, 2012, 07:20:03 prijepodne »
Daj nabaci još koju sliku, baš me zanima kako ti vrt izgleda sad nakon ove opake zime. Pretpostavljam da su ti opuncije dobro, za njih nema zime. :sretan: Sad sam se sjetio da si prije nekog vremena pisao da imaš O. basilaris, što je poslije bilo s njom, da li si je možda sadio u vrt?
USDA zone: 7a

Offline damir

• Cocos nucifera
  • *
« Odgovori #623 u: Srpnja 11, 2012, 23:41:57 poslijepodne »
halo halo!! aus dojcland opet. bio kratko u domovini, na par dana samo. kaos opci. vecina pokrepala, ko sto sam si i mislio. cak je i albicija ona ogromna smrzla, pa je otpilana motorkom. ostavit cu novu mladicu iz panja. samo par slika sam uspio uslikat dok sam bio. nije mi se dalo od vrucine izlazit na zvizdan.

« Zadnja izmjena: Srpnja 11, 2012, 23:43:25 poslijepodne od damir »

Offline trava

• Administrator
    • Email
« Odgovori #624 u: Srpnja 11, 2012, 23:45:21 poslijepodne »
Bar se kaktusa nakotilo :thumb_up:
bvb

Offline damir

• Cocos nucifera
  • *
« Odgovori #625 u: Srpnja 11, 2012, 23:58:49 poslijepodne »
jos koja

ovo je jedina palma u ulici ovde, ispred tajlandskog jednog restorana. ima jos jedna trachy kod lika koji nabrijava aute, i jos jedna kod nekog autosalona. nista vise. poslikat cu malo po gradu-selu. sve je previse uredjeno. previse malo za nase pojmove. ima dosta araucarija i to povecih. par mediteranskih cempresa i to je to. uglavnom su bazirani na grmlje i te seme. zimzeleno, i cvice koje ja bas ne volim.

e sad od moje "ekonomije" crklo- pola lavande, skoro cjela albicija,2 c.sempervirensa totalno, kivi smrzo,cak i arguta promrzla,magnolija riknula, vecina klijanaca yucca,ostalo par samo elata baccata thompsoniana jedna isto i carnerosana jedna. glauca isto al mislim da ce izbit neki rizom il tako nesto.... washingtonie crkle,onaj pokusaj spasavanja trachija crko..... mogo bi fin sprovod organizirat. hehehehe.
iznenadjenje je rigida blue koji nisu bili sticeni nikako al imaju suvu zemlju zimi ispod stepenica,samo snjeg bio po njima i rastu i prezivili su zimu!!! nisam sliko sad kad sam bio, za 3 mjeseca kacim slike hundert prozent. ja ja . pistacija  tj obadvi citave jedna ima prave listove ona zadarska, mislim da je zensko!! iranska je jos mala. hystrixi zivi posadjeni vani,n.ritchiana napola ziva. ostalog se ne sjecam. zizuli nista nije bilo od zime i uduplala je rast,a na istom je mjestu ko i ovo sve sto je krepalo od zime, da, sipci crkli al se obnavljaju iz korjena, ista prica svake godine,smokva jedna isto, 3 druge pred kucom, nista im. eto, ukratko malo da se javim. i sorry za velicinu slika,slikano je mobitelom i uploadano isto a nema one opcije da smanjim ko kad se ide preko kompjutera.
pozz ekipi!!!

Offline damir

• Cocos nucifera
  • *
« Odgovori #626 u: Srpnja 12, 2012, 00:10:25 prijepodne »
trava, da kaktusa ko u prici.hehehe texas zivi. i ono cudo onaj coccineus je ziv nikako sticen i ima novi mali oko sebe. morat cu nabavit taki sad osim opuncija. ona basilaris opuncija ima 2 nova izdanka bas ko sa slika s neta,al samo jedna.ta nije bila preko zime vani,testirat cu je ove godine.
moje isprike henohu i trehuggerici za kaktuse koje sam trebao poslat prije neg sam isao ovamo,stoje i dalje u podrumu,bez korjena i nisu jos crkli,cak i rastu, nemaju ni korjena ni nista,kako ne znam. morat cu javit mojima da ih bace.
par dana prije neg sam isao za hrv u aldiju je bilo c humilisa visine preko metra s par glava u saksiji, nekih bambusa i trachya za pazi sad 17 eura. od sjemena do te velicine im treba brat bratu 10 godina ako ne i vise. dzaba. a ima i neki tropskih palmi ko ona torealy il kako za 15 eura komad.al kako prosvercat?? sad nas umalo nisu vratili s granice u cakovcu, i to na nasoj strani, za mene i rodjaka kaze ne smije prelazit vrijednost novih stvari do 2000 kn. a auto kleko, i to x5. hehehe.
i da, zavidim vam na +40 stupnjeva. sad nosimo jakne. kisa,ladno,vitar... a jos sam na pola njemacke, kod kolna.

Offline trava

• Administrator
    • Email
« Odgovori #627 u: Srpnja 12, 2012, 08:35:45 prijepodne »
Za te novce tolike palme isplatilo bi se obići 2-3 granična prijelaza, ako ne uspije posadiš ih na ničiju zemlju.Jesu li ti i one banane prezimile vani,sa kakvom zaštitom?
bvb

Offline bukezi

• Brahea
  • *
    • Email
« Odgovori #628 u: Srpnja 12, 2012, 08:40:47 prijepodne »
damire kaktusi su ti odlicni bas su ubrzali sa rastom i sirenjem do zime nece biti praznog mesta izmedju  :thumb_up:
ako ih budes malo "sisao" prijavljujem se za pelcer  :icon_mrhappy:
USDA Hardiness Zones 7a/7b
AHS heat zone 7

Offline Henoh

• Administrator
« Odgovori #629 u: Srpnja 12, 2012, 09:31:40 prijepodne »
Pozdrav legendo. Šteta za izgubljene stvari, vjerujem da ne bi bilo toliko gubitaka da si imao prilike biti doma cijelo vrijeme.  Nešto ćemo i naučiti iz ove prošle zime. Definitivno treba uvoditi više vrsta kaktusa i Yucca te po koju agavu.
'Mediteran kakav je nekad bio'